Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στον εξαιρετικό Ασλάν Καράτσεφ και έκλεισε θέση στη φάση των «16» του Monte Carlo Masters.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που άφησε εκτός με 6-3, 6-4 τον φορμαρισμένο Ρώσο (Νο.29) και θα παίξει την Πέμπτη (15/4) με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Τζον Μίλμαν και τον Κριστιάν Γκαρίν.

Ήταν μόλις το πρώτο φετινό παιχνίδι του στο χώμα και η μετάβαση από τις σκληρές επιφάνειες ήταν κάτι παραπάνω από ομαλή… Ο ίδιος, άλλωστε, λέει ότι η χωμάτινη σεζόν είναι και η αγαπημένη του!

Πετυχαίνοντας ένα μπρέικ σε κάθε σετ και «μιλώντας» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Στεφ δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει τον αγώνα σε 84 λεπτά και να βάλει φρένο σε έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο, που φέτος έχει τρελάνει κόσμο!

Ξεπέρασε, λοιπόν, το νευρικό του ξεκίνημα που είχε ως αποτέλεσμα τα δύο μπρέικ πόιντ του 27χρονου Ρώσου και με το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (3-1), έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Πράγματι, «έγραψε» το 1-0 χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και με το δεύτερο μπρέικ που σημείωσε στο τρίτο γκέιμ του δεύτερου (2-1), η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο.

Χρειάστηκε, πάντως, να σβήσει άλλα δύο μπρέικ πόιντ του Καράτσεφ στο επόμενο γκέιμ, πριν τελικά πάρει τις μπάλες στο 5-4 για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο.