Η σεζόν για τους περισσότερους τενίστες έχει ολοκληρωθεί, όμως αρκετοί είναι αυτοί που δίνουν τις μάχες τους για το τρόπαιο του David Cup.

Χθες άνοιξε η αυλαία της τελικής φάσης της ιστορικής διοργάνωσης, με 18 εθνικές ομάδες να μονομαχούν για τον τίτλο.

Στη Μαδρίτη, ο Ελίας Ίμερ νίκησε 2-0 τον Στίβεν Ντίας, ο Μίκαελ Ίμερ 2-0 τον Βάσεκ Πόσπισιλ και οι Γκόρανσον/Λίνστεντ 2-0 τους Πόσπισιλ/Σνουρ, με αποτέλεσμα η Σουηδία να επικρατήσει του Καναδά με 3-0 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση από το Group C.

Στο Ίνσμπρουκ, ο Τόμας Μάχατς λύγισε με 2-0 τον Ρισάρ Γκασκέ, αλλά ο Αντριάν Μαναρινό ξεπέρασε στα τρία σετ το εμπόδιο του Γίρι Βέσελι και οι Μαού/Ερμπέρ υπέταξαν επίσης στα τρία σετ τους Λεχέτσκα/Μάχατς. Έτσι η Γαλλία έκανε το 2-1 επί της Τσεχίας στο Group C.

Στο Τορίνο, τέλος, ο Μπόρνα Γκόγιο επικράτησε με 2-0 του Άλεξ Πόπιριν, ο Μάριν Τσίλιτς με 2-1 του Άλεξ Ντε Μινόρ και οι Μέκτιτς/Πάβιτς με 2-0 των Ντε Μινόρ/Πιρς, για να γίνει το 3-0 της Κροατίας επί της Αυστραλίας.

Σήμερα στις 17.00 μπαίνουν στο court Ισπανία-Εκουαδόρ (Group A), Σερβία-Αυστρία (Group F) και ΗΠΑ-Ιταλία (Group E). Πρεμιέρα, δηλαδή, και για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στην οκτάδα περνούν οι νικητές των έξι γκρουπ, μαζί με τους δύο καλύτερους δεύτερους.