Με δεδομένη την τωρινή (δραματική) κατάσταση στη Νέα Υόρκη, μοιάζει πολύ πιθανή η ακύρωση του φετινού US Open.

Για την ώρα υπάρχει αναστολή του tour μέχρι και τις 12 Ιουλίου, όμως ήδη «χτυπήθηκαν» δύο ακόμα τουρνουά που επρόκειτο να διεξαχθούν το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για το χωμάτινο του Αμβούργου (13/7) και το γυναικείο του Rogers Cup (8/8), που δεν θα διεξαχθούν λόγω των απαγορεύσεων σε Μόντρεαλ και Γερμανία αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τα Grand Slam, το Wimbledon ακυρώθηκε για πρώτη φορά μετά το 1946, ενώ το Roland Garros αναβλήθηκε για τις 20/9. Το US Open είναι προγραμματισμένο για τις 31 Αυγούστου.

«Δεν έχουμε ορίσει ακόμα ημερομηνία για να πάρουμε απόφαση, γιατί τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα», δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής ομοσπονδίας τένις Μάικλ Ντόους. «Πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να εντείνουμε την προετοιμασία, οπότε φαντάζομαι ότι η απόφαση θα παρθεί μέσα στον Ιούνιο».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πάντως, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, με πρόσφατες δηλώσεις του δεν φάνηκε σίγουρος για την πιθανότητα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, άρα το US Open είναι στο όριο…

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι διοργανωτές θέλουν «απεγνωσμένα» να πραγματοποιηθεί το τουρνουά, έστω και χωρίς την παρουσία κόσμου, έστω και αν υποχρεωθούν να αλλάξουν την ημερομηνία έναρξης.

Σε αντίθεση με το Wimbledon, βλέπετε, το αμερικανικό σλαμ δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη για την περίπτωση πανδημίας…