Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται κανονικά στη λίστα συμμετεχόντων στο ATP Cup (1-9/1), όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα ταξιδέψει σίγουρα στην Αυστραλία.

Καταρχάς, μπορεί να δήλωσε «παρών» για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Σερβίας, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς η ομάδα του θα μπορέσει να παίξει στη διοργάνωση ακόμα και αν εκείνος αποσυρθεί. Αν δεν είχε δηλωθεί αρχικά, η Σερβία δεν θα είχε παίκτες με το απαραίτητο ranking.

Εκτός αυτού υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο: να πάρει εξαίρεση από την κυβέρνηση της Nέας Νότιας Ουαλίας κα να ταξιδέψει ανεμβολίαστος στο Σίδνεϊ, με την προϋπόθεση να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Tην ίδια εξαίρεση θα μπορούσε να πάρει και για τη συμμετοχή του στο Australian Open (17/1), ωστόσο η κυβέρνηση της Βικτόρια έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση.

Το βέβαιο είναι ότι θα μάθουμε την απόφαση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο εντός των ημερών. Να δούμε, δηλαδή, αν θα υποχρεωθεί να κάνει το εμβόλιο για να κυνηγήσει τον δέκατο τίτλο του στη Μελβούρνη…