Ο Αλέξανδρος Σκορίλας μπήκε με… βάρος στο Καλλιμάρμαρο και δεν μπόρεσε να παλέψει όσο θα ήθελε την αναμέτρηση με τον Άλεξ Μόλτσαν, που άνοιξε την αυλαία του tie της Ελλάδας με τη Σλοβακία.

Η διαφορά ποιότητας ήταν δεδομένη, αφού οι δύο παίκτες απέχουν πάνω από 750 θέσεις στο ranking (ο Σκορίλας είναι Νο.766 και ο Μόλτσαν Νο.113), όμως ο 23χρονος Έλληνας είχε ως… αντίπαλο και το άγχος.

Ο 25χρονος Σλοβάκος, λοιπόν, όπως αναμενόταν, επικράτησε με 6-1, 6-1 σε 73 λεπτά λεπτά και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ακολουθεί, βέβαια, ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λούκας Κλέιν, οπότε η λογική λέει ότι η σειρά θα κλείσει σήμερα στο 1-1…

Ο Μόλτσαν προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0, όμως ο Σκορίλας ξεσήκωσε προς στιγμήν τους θεατές με το μπρέικ που σημείωσε μειώνοντας σε 3-1.

Ακολούθησε, ωστόσο, νέο μπρέικ στο επόμενο γκέιμ και ο Νο.2 τενίστας της ελληνικής ομάδας πήρε υπό μεγάλη πίεση τις μπάλες στο 5-1 να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Κατάφερε, πάντως, να σώσει τέσσερα σετ πόιντ με υπερπροσπάθεια, αλλά κάποια «φθηνά» λάθη δεν του επέτρεψαν να κρατήσει τελικά το σερβίς του. Μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια γκέιμ, ο Μόλτσαν εκμεταλλεύτηκε το πέμπτο σετ πόιντ του και «έγραψε» το 1-0 μετά από 42 λεπτά.

Παρότι ο Αλέξανδρος μπόρεσε να κρατήσει για πρώτη φορά το σερβίς του στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ, ο Μόλτσαν πίεσε ξανά στη συνέχεια και πέρασε μπροστά με 3-1.

Mε ένα ακόμα μπρέικ προηγήθηκε με 5-1 και δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει τον αγώνα στο δικό του σερβίς.