Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε: η Σιμόνα Χάλεπ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη λίστα των απουσιών του US Open.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του τουρνουά της Πράγας, η 28χρονη Ρουμάνα ανακοίνωσε ότι δεν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για το αμερικανικό σλαμ (31/8).

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι μόλις τέσσερις τενίστριες από το Top 10 θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, οπότε ανοίγει ο δρόμος για νικήτρια-έκπληξη!

Θυμίζουμε ότι εκτός της Χάλεπ, που είναι στο Νο.2 του κόσμου, θα λείψουν και οι Άσλεϊ Μπάρτι (Νο.1), Ελίνα Σβιτολίνα (Νο.5), Μπιάνκα Αντρεέσκου (Νο.6), Κίκι Μπέρτενς (Νο.7) και Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο.8).

Στη Νέα Υόρκη, αντίθετα, θα είναι οι Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο.3), Σοφία Κένιν (Νο.4), Σερένα Γουίλιαμς (Νο.9), Ναόμι Οσάκα (Νο.10).

«Αφού εξέτασα όλους τους παράγοντες και με τις πρωτοφανείς καταστάσεις στις οποίες ζούμε, αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη για να παίξω στο US Open», έγραψε στα social media η Χάλεπ. «Πάντα έλεγα ότι θα έβαζα την υγεία πάνω από όλα στην απόφασή μου και έτσι προτιμώ να μείνω και να προπονηθώ στην Ευρώπη. Ξέρω ότι η USTA και η WTA έχουν δουλέψει σκληρά για να διοργανώσουν ένα ασφαλές event και εύχομαι σε όλους ένα επιτυχημένο τουρνουά».