Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, προχώρησε σε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Νόβακ Τζόκαβιτς θα κατακτήσει και το US Open φέτος.

«Το σημερινό είναι τεράστιο», είπε ο κόουτς του 34χρονου Σέρβου. «Είναι το 20ο με το οποίο ισοφάρισε τους δύο απίστευτους τύπους. Τώρα πάει για πρώτη φορά στο US Open για έχοντας κατακτήσει τα τρία και με την ευκαιρία να τα κάνει τέσσερα. Θα ήταν απίστευτο, το έκανε ο Ροντ Λέιβερ. Κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν εφικτό τον 21ο αιώνα, αλλά είναι. Είμαστε Βαλκάνιοι. Όλα είναι πιθανά για τους Βαλκάνιους. Όταν κανείς δεν περιμένει κάτι, εμείς δημιουργούμε. Είμαστε πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι».

Για τον Κροάτη δεν υπάρχει συζήτηση για τον GOAT. «Για μένα έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Είναι ζήτημα του ποιος σου αρέσει περισσότερο. Οι τρεις μαζί έχουν 60 σλαμς, είναι εξωπραγματικό. Μπορεί να σου αρέσει ο Ναδάλ, ο Φέντερερ, κάποιος άλλος. Για μένα, επειδή είμαι εδώ, στην ομάδα, πάντα ήταν ο καλύτερος. Είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει και τα τέσσερα σε μια χρονιά. Αν πάρει το US Open, όλα θα τελειώσουν. Θα παλέψει, όμως, ο Ναδάλ, θα πάει στο Roland Garros του χρόνου. Θέλει περισσότερα. Για μένα, όμως, είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Δεν χωράει καν συζήτηση».

Μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 30 majors; «Τα πάντα είναι πιθανά. Δεν θα πω 30, γιατί είναι πολλά. Αλλά πέντε, έξι χρόνια πριν μιλούσαμε μόνο για τον Φέντερερ. Τώρα έχεις τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς να παλεύουν για το ποιος θα γίνει ο κορυφαίος. Για μένα είναι ο Νόβακ. Γράφει ιστορία. Θα το κάνει στο US Open Πιστεύω ότι θα το πάρει, θα πάρει και τα τέσσερα σε μια σεζόν. Και τότε τελειώνει η ιστορία».