Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια  παρά τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με την… ωριμότητά του.

«Δεν θεωρώ ότι έκλεβε, με τίποτα», ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου ο 25χρονος Ρώσος, μιλώντας για τους ισχυρισμούς του περί coaching του Στέφανου. «Δέχτηκα μπρέικ και τρελάθηκα. Θεώρησα ότι ο διαιτητής θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω με τον κόσμο. Να πει, ησυχία. Δεν τον είδα να το κάνει συχνά, έκανα διπλό λάθος, πήρα warning όταν φάνηκε ότι είχα κράμπα και δεν μπορούσα να πετάξω την μπάλα με το αριστερό μου χέρι, διότι ο κόσμος ούρλιαζε και το σερβίς μου ήταν χάλια. Για να είμαι ειλικρινής, πριν από κάθε επιστροφή, ο πατέρας του μιλούσε στα ελληνικά. Μπορεί να έλεγε “πάμε” και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ρώτησα τον διαιτητή αν μπορεί να μιλάει και είπε ότι μπορεί, αρκεί να μην κάνει coaching. Τον ρώτησα μετά αν μιλάει ελληνικά, γιατί μιλούσε όλη την ώρα. Δεν θεωρώ ότι το coaching είναι κλεψιά, αλλά είναι code violation και το δεύτερο δυσκολεύει τα πράγματα».

Ρωτήθηκε και για τον χαρακτηρισμό «γατάκι»: «Εσείς γελάτε, ήταν αστείο, αλλά εγώ ήμουν εκτός εαυτού. Δεν έλεγχα τον εαυτό μου για τίποτα και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που κέρδισα ένα ματς σαν αυτό, διότι σε άλλες περιπτώσεις θα έκανα λάθη, διότι χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου στην ένταση της στιγμής»

Δεν έριξε, πάντως, λάδι στη φωτιά, παρότι ενημερώθηκε ότι ο Στέφανος είπε πως δεν είναι και τόσο ώριμος…«Δεν στράφηκα εναντίον του Στέφανου, δεν μίλησα για εκείνον. Μίλησα για τον κανονισμό, δεν ξέρω τι έλεγε ο πατέρας του. Μπορεί απλά να έλεγε “πάμε”, το οποίο επιτρέπεται. Αλλά λέει κάτι πριν επιστρέψω και είμαι εκεί, νιώθω ότι του λέει πού να σερβίρει. Δεν ξέρω ελληνικά. Ίσως θα έπρεπε να μιλήσει ο διαιτητής στον Στέφανο, να του πει να μιλήσει στον πατέρα του. Αν ο προπονητής μου μου έλεγα κάτι στα γαλλικά πριν από κάθε πόντο, θα του έλεγα να σταματήσει. Αυτό ήταν το θέμα, δεν έχω τίποτα με τον Στέφανο».