Η νέα βασίλισσα του Roland Garros, η Άσλεϊ Μπάρτι, τόνισε πόσο σημαντική ήταν για την καριέρα της η απόφαση να αφήσει για λίγο το τένις και να παίξει επαγγελματικά κρίκετ!

Η 23χρονη τενίστρια από την Αυστραλία εγκατέλειψε προσωρινά το τένις το 2014, έχοντας κουραστεί από την προσπάθεια που έκανε από μικρή ηλικία και θέλοντας να ζήσει πιο… φυσιολογική ζωή. Επανήλθε το 2016 και αποδείχτηκε πόσο καλό της έκανε αυτό το break…

«Δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ να σας μιλάω αν θα έπαιζα τένις αν δεν είχα κάνει διάλειμμα. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που έπρεπε να αντιμετωπίσω και νιώθω ότι πήρα την σωστή απόφαση και φυσικά το να επιστρέψω ήταν ακόμη καλύτερη» σημείωσε η νεαρή Αυστραλή στη συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια εξήγησε για την απόφασή της: «Δεν είπα ποτέ ότι θα παρατήσω τελείως το τένις. Ποτέ δεν έκλεισα τις πόρτες λέγοντας ότι δε θα ξαναπαίξω τένις ποτέ. Χρειαζόμουν χρόνο για να ζήσω μια φυσιολογική ζωή, γιατί η ζωή ενός τενίστα δεν είναι φυσιολογική. Νομίζω ότι χρειαζόμουν χρόνο για να ωριμάσω.

Ήταν μία φυσική εξέλιξη να επιστρέψω στο τένις. Ασχολούμουν με το σπορ συνέχεια, δούλευα με τον προπονητή μου κάθε μέρα. Το τένις ήταν και θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Μου έλειψε ο ανταγωνισμός, όλα τα συναισθήματα της νίκης και της ήττας. Είναι τόσο μοναδικά που τα αισθάνεσαι μόνο όταν παίζεις και προσπαθείς να κάνεις πράγματα που κανείς δεν τα πιστεύει».

Όσο για το αν πίστευε ότι θα κατακτούσε Grand Slam μετά την επάνοδό της σημείωσε: «Ασφαλώς και όχι. Ίσως στο διπλό για να ειμαι ειλικρινής. Έχουμε καλή χημεία με τον Κάσεϊ και πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες. Πιστεύω ότι ανοίγεται μία νέα προοπτική στην ζωή και την καριέρα μου. Θεωρώ ότι παίζω καλό τένις. Και ξέρω ότι όταν παίζω καλά μπορώ να αντιμετωπίσω τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο».

«Μου απομένουν ακόμη κάποια χρόνια στο τένις» απάντησε με χιούμορ όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να επιστρέψει στο κρίκετ.