Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων που τον στήριξαν, ενώ σχολίασε το ενδεχόμενο εκθρόνιση της μαγικής τριάδας.

Αναλυτικά:

«Μου αρέσει που έρχονται και με υποστηρίζουν, δίνει πολλά θετικά στο παιχνίδι μου. Δεν ξέρω γιατί θέλουν να ξεφεύγουν μερικές φορές. Εκείνος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και τι είναι τα συνθήματα. Αλλά πρέπει να σέβονται περισσότερο τον αντίπαλο. Αυτό είναι, τίποτα άλλο. Να κάνουν αυτό που θέλουν με περισσότερο σεβασμό. Θα την περιέγραφα σαν μια ποδοσφαιρική συμπεριφορά που πρέπει να μείνει εκεί, να μην πηγαίνει στο τένις».

Για την προτίμησή του ανάμεσα στην καθαρά τενιστική ατμόσφαιρα ή στο πιο ήσυχο περιβάλλον: «Μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, αλλά με περισσότερο σεβασμό. Και με περισσότερο θόρυβο, δεν έχω θέμα με αυτά. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που τις βρήκα extreme. Δεν ήταν απαραίτητες. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Μπρίσμπεν, στο ATP Cup. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με αυτά την ώρα που παίζω, γιατί πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και να μην ασχολούμαι με το τι γίνεται έξω».

Για τη νίκη στον πρώτο γύρο: «Υπάρχει ένταση όταν αρχίζεις ένα Grand Slam. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις, σε το φόρμα θα βρεις τον αντίπαλο. Ένιωσα καλά στο γήπεδο σήμερα. Ένιωσα ότι το παιχνίδι μου ήταν εκεί. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον δεύτερο γύρο και ελπίζω να ανεβάσω το επίπεδό μου, να παίξω καλύτερα».

Για την εκθρόνιση της… μαγικής τριάδας: «Οι Big 3 είναι ακόμα εδώ και παίζουν πολύ υψηλού επιπέδου τένις. Ελπίζω να κάνουμε αυτή την επανάσταση και να τους βγάλουμε από εκεί που είναι. Τότε θα ήταν που θα άλλαζε πλέον το τένις».

Για τον τραυματισμό του πατέρα του στο Μπρίσμπεν: «Θέλω να πω σε όσους το βλέπουν με αρνητικό τρόπο αυτό που συνέβη ότι η σχέση πατέρα-γιου είναι πολύ δύσκολη. Θα ήθελα να τους δω τους ίδιους σε μια θέση στην οποία θα πρέπει να παίζουν υψηλού επιπέδου τένις και να συνεργάζονται με τον πατέρα τους. Να είναι, ας πούμε, business partners. Δεν είναι πολύ εύκολο και υπάρχουν πάντα εντάσεις μεταξύ των δύο. Μια ένταση δημιούργησε τη συγκεκριμένη σκηνή. Ήταν η πρώτη φορά που είχα τον πατέρα μου στον πάγκο, δεν έχει ξανασυμβεί. Ενώ είναι πολύ καλός προπονητής, πολλές φορές προκαλεί πολύ στρες. Γι’ αυτό τον λόγο εκτονώθηκα. Δεν ήθελα, όπως έχω πει, να τον χτυπήσω, αλλά βγήκε όπως βγήκε».