Παρά τον μεγάλο σεβασμό για τον Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν με τον Σέρβο, τονίζοντας ότι ήξερε τι πρέπει να κάνει για να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν.

Καμία διάθεση να ωραιοποιήσει την κατάσταση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε ο Ράφα Ναδάλ, που όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε για τα όσα έχουν συμβεί με τον Σέρβο τενίστα στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου.

Ο Ισπανός τενίστας τόνισε ότι φυσικά δεν νιώθει ευχάριστα με όλα αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώριζε εδώ και πολλούς μήνες τι πρέπει να κάνει για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν, άρα αν ήθελε να αγωνιστεί, θα έπαιζε.

Επιπλέον, ο Ράφα Ναδάλ εξήγησε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόσμος της Αυστραλίας να νιώθει εξοργισμένος, καθώς έχει βιώσει πολύ σκληρά λοκ-ντάουν όλη αυτή την περίοδο.

Αναλυτικά:

«Λοιπόν, δεν ξέρω… Φυσικά, ό,τι συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν κατά τη γνώμη μου. Αλλά, δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη για τα πάντα, γιατί δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες, ειλικρινά. Μοιάζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά στο τέλος της ημέρας το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι περνάμε πολύ απαιτητικές στιγμές και πολλές οικογένειες υποφέρουν πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία.

Είναι φυσικό ότι οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία έχουν δυσαρεστηθεί με την περίπτωση αυτή, γιατί βιώνουν πολύ σκληρά λοκ-ντάουν και πολλοί δεν μπορούν καν να επιστρέψουν σπίτι τους. Από τη δική μου οπτική γωνία, το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω τους ανθρώπους που γνωρίζουν από ιατρική και αν αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτή είναι γνώμη μου. Νόσησα από κορωνοϊό. Έχω εμβολιαστεί δύο φορές, Αν το κάνεις αυτό, τότε δεν έχεις πρόβλημα να παίξεις εδώ.

Αυτό είναι μοναδικό ξεκάθαρα πράγμα. Για τα υπόλοιπα, δεν θέλω να εκφράσω κάποια άποψη, γιατί δεν έχω όλες τις πληροφορίες. Το μοναδικό ξεκάθαρο πράγμα είναι ότι αν έχεις εμβολιαστεί, μπορείς να παίξεις στο Αυστραλιανό Όπεν και παντού. Ο κόσμος υποφέρει ήδη αρκετά για να μην ακολουθεί τους κανόνες».

Νιώθεις λυπημένος για την κατάσταση του Νόβακ; Θες να τον δεις να παίζει εδώ ή θεωρείς θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα;

«Αν ήθελε, θα έπαιζε εδώ στην Αυστραλία, χωρίς πρόβλημα. Έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις και όλοι είναι ελεύθεροι να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά υπάρχουν και οι συνέπειες. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο νιώθω λυπημένος για αυτόν. Αλλά την ίδια στιγμή, ήξερε τους όρους εδώ και πολλούς μήνες, αλλά αποφασίζει για τον εαυτό του».