Αμφίβολος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι ο Ράφα Ναδάλ, για τον ημιτελικό του Wimbledon, με αντίπαλο τον Κύργιο.

Ο 36χρονος θρύλος του αθλήματος, No4 στον κόσμο, αντιμετωπίζει εδώ και μέρες πρόβλημα στους κοιλιακούς και στην αναμέτρηση με τον Αμερικανό με δυσκολία μπορούσε να σερβίρει και να κινηθεί στο court.

Παρά τις προτροπές του box του να σταματήσει το ματς, ο Ναδάλ όχι απλά έσφιξε τα δόντια αλλά έπαιξε και σπουδαίο τένις για να καταφέρει να κερδίσει με 6-3, 5-7, 6-3, 5-7, 7-6(4) τον κατά 12 χρόνια νεότερο αντίπαλό του, σφραγίζοντας το σπουδαίο ραντεβού με τον Νικ Κύργιο (No40) στους “4” του Championships.

“Από το box μου λέγανε να εγκαταλείψω. Προσπάθησα. Για μένα ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω στη μέση του αγώνα. Δεν ήταν εύκολο ακόμα κι αν μου πέρασε από μυαλό. Έχω εγκαταλείψει παιχνίδια κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είναι κάτι που μισώ να κάνω. Οπότε, συνέχισα να προσπαθώ κι αυτό είναι…”, είπε ο Ναδάλ.

Ο πατέρας του Ναδάλ έλεγε στον γιο του να εγκαταλείψει τον αγώνα με τον Φριτς, αλλά εκείνος συνέχισε να παίζει τραυματίας

Ο πατέρας του Ναδάλ έλεγε στον γιο του να εγκαταλείψει τον αγώνα με τον Φριτς, αλλά εκείνος συνέχισε να παίζει τραυματίας

“Παίζω σπουδαίο τένις και το ευχαριστιέμαι. Το επίπεδο του τένις, αν βάλουμε στην άκρη όλα τα προβλήματα, είναι πολύ υψηλό και νιώθω ότι χτυπάω τη μπάλα σπουδαία. Νιώθω ότι παίζω πολύ καλά” παραδέχθηκε ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα ο οποίος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο μπορεί να είναι έτοιμος την Παρασκευή.

“Τώρα, ειλικρινά, ανησυχώ. Είναι μέρος της δουλειάς κι αυτό. Ακόμα κι αν έκανα μεγάλη προσπάθεια να παίξω σε αυτό το τουρνουά, το πρόβλημα στους κοιλιακούς είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αύριο θα κάνω κάποιες εξετάσεις αλλά είναι δύσκολο να ξέρω αν θα μπορώ να παίξω την Παρασκευή. Έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι με προβλήματα και πόνο. Θα δούμε. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Έχω αυτό το πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα. Σήμερα ο πόνος αυξήθηκε και περιόρισε τις κινήσεις μου. Κατάφερα να κερδίσω. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο”.

Ο Ναδάλ έχει το μεγάλο κίνητρο να παραμείνει στη διεκδίκηση του ημερολογιακού Grand Slam, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά μετά τον Ροντ Λέιβερ το 1969. Ωστόσο, θα πρέπει να σκεφτεί την υγεία του πριν αποφασίσει αν θα συνεχίσει στο Wimbledon.

“Όλες οι αποφάσεις είναι στον αθλητή. Πρέπει να γνωρίζω τις διαφορετικές απόψεις και πρέπει να ελέγξω τα πάντα με το σωστό τρόπο. Η υγεία είναι περισσότερο σημαντικό από το να κερδίσω το Wimbledon. Θα δούμε τι θα γίνει