ΝαδάλΟ Ράφα Ναδάλ εξέφρασε τα παράπονα του για τις μπάλες του Roland Garros, ενώ αναφέρθηκε και στον άστατο καιρό του Παρισιού.

Ο Ράφα Ναδάλ είναι εδώ και λίγες ημέρες στο Παρίσι για να παίξει στο Roland Garros με την προσδοκία να φτάσει έως το τέλος του δρόμου και την 11η Οκτωβρίου να κατακτήσει τον 13ο τίτλο του!

Έχοντας παίζει από τον Μάρτιο μόλις τρία παιχνίδια στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα στα 34 του χρόνια έχει θετική σκέψη και δύσκολο έργο.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως τον προβληματίζουν οι νέες μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν στο τουρνουά αλλά και οι καιρικές συνθήκες στο Παρίσι.

«Προπονήθηκα με τις μπάλες αυτές στη Μαγιόρκα, με θερμές συνθήκες. Η μπάλα ήταν πολύ αργή, δε νομίζω πως είναι καλές μπάλες για χώμα, ειλικρινά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, δεν είναι καλές μπάλες για χωμάτινο γήπεδο.

Με τις καιρικές συνθήκες εδώ είναι ακόμα δυσκολότερο, αλλά αυτό το περίμενα και πριν έρθω. Πιστεύω όμως πως η διοργάνωση πρέπει να το κοιτάξει αυτό για τα επόμενα χρόνια, επειδή οι μπάλες επιστρέφουν πολύ βαριές και είναι επικίνδυνο αυτό για τον αγκώνα και τους ώμους.

Φέτος όμως είναι αυτές που έχουμε και θα προσπαθήσω να είμαι θετικός. Ξέρω πως θα παίξω μ’ αυτές τις μπάλες, οπότε θα κάνω το καλύτερο που μπορώ σ’ αυτές τις συνθήκες. Ανυπομονώ να προπονηθώ με το σωστό κίνητρο, τη σωστή φιλοδοξία και να δω τι μπορώ να κάνω στο τουρνουά. Κάνει αρκετό κρύο.

Σήμερα το πρωί είχε 9 βαθμούς στο Παρίσι και αυτή είναι ακραία θερμοκρασία για να αγωνίζεσαι σε ένα outdoor τουρνουά. Δεν το παίρνω στραβά όμως, προσπαθώ να συγκεντρωθώ σ’ αυτό που πρέπει να κάνω και να είμαι έτοιμος. Ο μόνος στόχος μου τώρα είναι να είμαι έτοιμος για τη Δευτέρα», είπε μεταξύ άλλων.