Ο Γιανίκ Σίνερ έγραψε ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα σκαρφαλώσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Roland Garros λόγω τραυματισμού.

Ο Γιανίκ Σίνερ πρόκειται να γράψει το όνομά του στην ιστορία του παγκόσμιου τένις καθώς θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που σκαρφαλώνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του ATP, μετά την απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Roland Garros.

Εξίσου ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι θα γίνει μόλις ο 29ος παίκτης που επιτυγχάνει να φτάσει στο Νο1.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιούνιου όταν θα γίνει και η ανανέωση των ATP rankings ο “Νόλε” θα παραδώσει τα σκήπτρα της πρώτης θέσης στον 22χρονο τενίστα. Μετά την επικράτησή του επί του Ντιμιτρόφ και την πρόκρισή του στα ημιτελικά, ο Ιταλός παραχώρησε δηλώσεις και υπογράμμισε ότι δεν έχει λόγια καθώς η κατάκτηση της κορυφής είναι το όνειρο του κάθε παίκτη.

Ο Σίνερ πραγματοποίησε και το δικό του σχόλιο για την αποχώρηση του Τζόκοβιτς από το γαλλικό τουρνουά: “Είναι απογοητευτικό, βέβαια, που αποσύρθηκε ο Νόβακ, του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δυσκολευόμουν, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, και είμαι χαρούμενος που είμαι στα ημιτελικά. Ευχαριστώ την ομάδα μου που έκανε εφικτή τη διαδικασία. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν. Και χωρίς εσάς, παιδιά. Είναι ξεχωριστή στιγμή για εμένα και είμαι χαρούμενος που τη μοιράζομαι μαζί σας”.