Ο Γκίδο Πέλα δικαιώνει τις φωνές των, λεγόμενων, μικρών τενιστών, που δεν έχουν την ίδια μεταχείριση με τα μεγάλα ονόματα.

Την ώρα που 72 τενίστες έχουν μπει σε αυστηρή καραντίνα και οι υπόλοιποι ακολουθούν τους πολύ αυστηρούς κανονισμούς των Αυστραλών στη Μελβούρνη, οι τοπ βρίσκονται στην Αδελαΐδα με μεγαλύτερες ομάδες και προετοιμάζονται για το event κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες.

«Είναι δυο εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες (η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη)», είπε σε podcast της Αργεντινής ο Γκίδο Πέλα, που κάνει αυστηρή καραντίνα 14 ημερών. «Έχω δει φωτογραφίες και το μπαλκόνι του Τζόκοβιτς είναι μεγαλύτερο από το δωμάτιο μου, αλλά τουλάχιστον εκείνος έδειξε καλές προθέσεις. Βρίσκω, όμως, περίεργη τη σιωπή των Ναδάλ και Τιμ».

Ο Αργεντινός, Νο.44 στον κόσμο, συνέχισε με βολές κατά των διοργανωτών: «Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενδιαφέρουν τρεις παίκτες, αυτοί που κάνουν την ιδιαίτερη καραντίνα στην Αδελαΐδα. Γιατί μας έφεραν εδώ για το τουρνουά; Εγώ απλά θα έκανα ένα τουρνουά επίδειξης με αυτούς».

Και κατέληξε: «Πρέπει να παίζω γιατί χρειάζομαι τα χρήματα. Αν ήμουν στην οικονομική κατάσταση του Ίσνερ, που επέλεξε να μείνει στο σπίτι του, ή του Φέντερερ βεβαίως, θα έπραττα διαφορετικά. Αυτή η πανδημία μας έδειξε το πραγματικό πρόσωπο κάποιων ανθρώπων του τένις. Μετά από αυτό, θα αφήσω αυτό το άθλημα λιγότερο χαρούμενος, από ό,τι θα το έκανα όταν δεν γνώριζα γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέλα αναγκάστηκε να κάνει αυστηρή καραντίνα και στη Νέα Υόρκη του καλοκαίρι, διότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 ο φυσιοθεραπευτής του.