Μπορεί το Αυστραλιανό Open να διεξάγεται σε περίπου εννέα μήνες (18/1/2021) από τώρα, ωστόσο όμως ήδη υπάρχει ανησυχία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καταρχάς, τα καλά νέα είναι ότι το Tennis Australia είναι για την ώρα ασφαλισμένο (και) για την περίπτωση πανδημίας. Η κάλυψη, ωστόσο, λήγει τον Ιούλιο και οι συζητήσεις με την ίδια εταιρεία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάντως, με το tour να είναι στον αέρα, δεν αποκλείεται πλέον η επιστροφή στη δράση να ξεκινήσει τον Ιανουάριο από τη Μελβούρνη, που πρόλαβε να φιλοξενήσει φέτος το Australian Open λίγο πριν η πανδημία «παραλύσει» τον πλανήτη.

Οι διοργανωτές, όμως, είναι σε εγρήγορση και ο Κρεγκ Τάιλι, CEO του Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open παραδέχτηκε σε μέσα της χώρας ότι τα σενάρια είναι τέσσερα: διεξαγωγή της διοργάνωσης βάσει προγράμματος, διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών, μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης και ακύρωση του τουρνουά.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα φετινά Grand Slam, θυμίζουμε ότι το Wimbledon ακυρώθηκε και το Roland Garros αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο, ενώ οι Αμερικανοί προς το παρόν σκοπεύουν να προχωρήσουν κανονικά με τη διεξαγωγή του US Open (31/8)