Οι αδερφοί Τσιτσιπά, Στέφανος και Πέτρος, έφτασαν στην πρώτη τους νίκη σε ματς του διπλού και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 6-2, 6-3 των Σάντερ Ζιλ/Ζόραν Βίγκεν και πήρε την πρόκριση μετά από μία ώρα αγώνα. Ο Στέφανος με τον Πέτρο Τσιτσιπά κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς του αγώνα και πήρε μία σπουδαία νίκη – πρόκριση.

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία για το ελληνικό τένις. Ο Στέφανος είχε επισημάνει σε δηλώσεις του το πόσο σημαντικό ήταν να παίξει με τον αδερφό του.

Επόμενοι αντίπαλοι για τους αδερφούς Τσιτσιπά θα είναι είτε η ομάδα Καμπάλ/Φάρα που είναι και Νο.1 του ταμπλό είτε οι Κόντινεν/Ροζέρ Βασελέν.

Με τη νίκη αυτή ο Στέφανος βάζει τέλος και στο αρνητικό του σερί στο διπλό όπου μετρούσε 17 σερί ήττες. Η νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όπου όπως δήλωσε ο Στεφ για κάθε τους επιτυχία θα δωρίζουν 3.000 ευρώ στην ένωση «Μαζί με το παιδί».

Οι δύο τενίστες δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους μετά το τέλος του αγώνα όπου και αγκαλιάστηκαν χαρίζοντας μία εξόχως δυνατή στιγμή.