Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον ημιτελικό του τουρνουά της Πάρμα και προκρίθηκε στον τελικό.

«Κάθε ημιτελικός είναι δύσκολος, ειδικά σε τουρνουά σαν αυτό που δεν έχω παίξει το καλύτερο μου τένις», είπε η 27χρονη Ιταλίδα στην on court συνέντευξή της. «Νιώθω ότι σήμερα έκανα ένα πολύ καλό ματς απέναντι σε μια πολύ καλή αντίπαλο. Ανέβασα το επίπεδό μου στο δεύτερο σετ και αυτό με χαροποιεί. Ανυπομονώ για τον τελικό απόψε».

Ρωτήθηκε και για την αναβολή λόγω της βροχής. «Δεν συμβαίνει συχνά, δεν το έχουμε συνηθίσει. Είμαστε, όμως, αθλητές, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις, διότι δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα outdoor τουρνουά. Είναι δύσκολο για όλους, δύσκολο για τις παίκτριες που θα είναι στον τελικό, αλλά εγώ κάνω όλη αυτή τη δουλειά στη φυσική κατάσταση για να είμαι έτοιμη για τέτοιες μέρες».

Και κατέληξε: «Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να φύγω με το τρόπαιο από αυτό το τουρνουά. Σε κάθε τουρνουά έχω αυτόν τον στόχο και γι’ αυτό είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Έχω βάλει τον πήχη ψηλά για τον εαυτό μου, το οποίο καμία φορά είναι καλό, καμία φορά είναι και κακό, όμως λειτουργεί και ελπίζω να τα καταφέρω».