Στη συγκέντρωση που έδειξε στο ματς με την Οσάκα επικεντρώθηκε η Μαρία Σάκκαρη με δηλώσεις της.

Μετά την τεράστια πρόκριση που σημείωσε επί της Ναόμι Οσάκα, η Ελληνίδα τενίστρια φιλοξενήθηκε στο tennis channel και σχολίασε αρχικά: «Έκανα εκπληκτικό 1ο σετ, δεν έκανα πολλά λάθη, είχα καλό πλάνο και κατάφερα να το εκτελέσω. Για να είμαι ειλικρινής στα πρώτα δυο games του 2ου σετ ήμουν σφιγμένη, είχα πολλά συναισθήματα. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις στο court μετά από το 6-0 και μάλιστα με την πιο φορμαρισμένη παίκτρια για φέτος. Σήμαινε πολλά για μένα».

Όσο για τη διαχείρισή της στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 0-3 και 1-4: «Είχα λίγα break points που δεν εκμεταλλεύτηκα στο 1ο game, μετά έκανα ένα κακό game στο σερβίς, κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Πίστευα όμως στον εαυτό μου, έμεινα κοντά της, της επέστρεφα πολλές μπάλες και τελικά κατάφερα να της κάνω το break και να κρατήσω το δικό μου σερβίς».

Για το κατά πόσο έμεινε προσηλωμένη στο πλάνο παιχνιδιού που είχαν σχεδιάσει από πριν με τον προπονητή της και κατά πόσο χρειάστηκε να κάνει προσαρμογές μέσα στο ματς, η Μαρία είπε: «Δεν υπήρχε κάτι στο ματς με τη Naomi που να ένιωσα περίεργο. Φυσικά έχει μεγάλα χτυπήματα και το σερβίς της είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο μετά από της Serena (Williams). Ήμουν συγκεντρωμένη στις επιστροφές μου και στο να μην της σερβίρω στο forehand, γιατί αν το κάνεις αυτό θα βγάλει μεγάλη επιστροφή. Έπρεπε να αναμείξω λίγο τα πράγματα και νομίζω πως έκανα καλή δουλειά, με εξαίρεση ένα game. Συνολικά ήταν ένα έξυπνο ματς».

Για το πως θα πανηγυρίσει τη νίκη της, έχοντας μόνο μια μέρα μέχρι τον αγώνα των ημιτελικών: «Θα είναι μικρός πανηγυρισμός, θα περάσω λίγο χρόνο με την ομάδα μου και μετά πίσω στη δουλειά. Θα έχουμε ένα ωραίο δείπνο και μετά θα παίξουμε κάρτες Monopoly. Αυτό κάνουμε κάθε μέρα!».