Αισιόδοξη και ικανοποιημένη με τον εαυτό της είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία μίλησε για τη φετινή σεζόν.

«Ξέρω και αισθάνομαι ότι θα έχω μια καλή σεζόν, διότι έχτισα τον δρόμο μου ως εδώ», είπε στο σάιτ του Adelaide International η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που ηττήθηκε από την Ντόνα Βέκιτς και δεν κατάφερε να περάσει στην οκτάδα του τουρνουά. «Έχω προσδοκίες για τον εαυτό μου, αλλά δεν πηγαίνω στα τουρνουά σκεπτόμενη “πρέπει να κερδίσω ή πρέπει να μπω στη δεύτερη εβδομάδα Grand Slam”. Ξέρω ότι θα έρθει, αλλά δεν μπορώ να σας πω έναν αριθμό, όπως ότι θέλω να βρεθώ στο Top 10. Σίγουρα θέλω να μπω στο Top, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έρθει, ίσως φέτος ή του χρόνου».

Εκτός των άλλων, η Μαρία είναι πολύ ικανοποιημένη και από την προετοιμασία της. «Νιώθω πολύ καλά. Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη off season μου μέχρι τώρα. Έκανα ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων από όλα και ξεκίνησα με δύο εβδομάδες fitness, μετά πρόσθεσα το τένις. Όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά, αλλάξαμε μερικά πράγματα και φαίνεται να έχουν δουλέψει».

Και επανέλαβε ότι είναι αισιόδοξη για τη νέα σεζόν. «Θεωρώ ότι κάθε παίκτης έχει διαφορετικό timing και διαφορετικό τρόπο να ανεβαίνει. Δεν έχω πέσει ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια, είχα σταδιακή βελτίωση στο ranking μου και νομίζω ότι έχω δουλέψει σκληρά. Έχω αλλάξει πράγματα στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης μου, οπότε νομίζω ότι πάει καλά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, διότι το τένις είναι τρελό άθλημα!».

Η 24χρονη τενίστρια, τέλος, περιμένει πώς και πώς την επιστροφή της στο Australian Open και την εμφάνισή της μπροστά στους θερμούς Έλληνες οπαδούς. «Ανυπομονώ να πάω στη Μελβούρνη και να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα».