Η Μαρία Σάκκαρη σε δηλώσεις της λίγο πριν την πρεμιέρα της στο Τορόντο με την Σλόουν Στίβενς ανέφερε πως στόχος της είναι η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και περισσότερα Grand Slams.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο4) μίλησε λίγο πριν από την πρεμιέρα της στο Τορόντο, κόντρα στην Σλόουν Στίβενς (Νο59), στο πλαίσιο του 2ου γύρου του τουρνουά, για τον ιστορικό ημιτελικό του Indian Wells τον περασμένο Μάρτιο, κόντρα στην Πάουλα Μπαντόσα μια νίκη που την έφερε στο Νο3 του κόσμου για πρώτη φορά, αλλά και για τη διαχείριση της εισόδου της στο Top-10.

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά τους στόχους της, τόνισε ότι βρίσκεται και πάλι στο σωστό δρόμο, αλλά και ότι στη συνέχεια θα δούμε ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

“Μετά από τον αγώνα κόντρα στην Μπαντόσα (Indian Wells), είμαι σίγουρη ότι θα το θυμάστε, η στιγμή ήταν συναισθηματικά φορτισμένη κι αυτό γιατί ήξερα ότι θα ανέβω στο Νο3 του κόσμου”, είπε στη συνέντευξη Τύπου η Σάκκαρη.

“Στόχος μου πάντα είναι να φτάσω στο Νο1 και να κερδίσω πολλά τουρνουά και Grand Slams, όμως προέρχομαι από μια χώρα με λάθος νοοτροπία ειδικά στο τένις. Εγώ ήμουν πάντα μια παίκτρια που επειδή η μητέρα μου ήταν πολύ διάσημη τότε στην πατρίδα μου, πάντα άκουγα να λένε ότι δεν θα τα κατάφερνα.

Τι κι αν αλλάξει προπονητές ή μετακομίσει στην Ισπανία, ποτέ δεν θα τα καταφέρει. Μετά, ξαφνικά από το πουθενά βρίσκομαι να είμαι από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Προσωπικά ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ όλο αυτό όπως ανέφερα και πριν. Κάποιες φορές δεν απολάμβανα να είμαι στο Tour και να παίζω κάθε εβδομάδα. Μετά, κάνεις μια παύση και βλέπεις μπροστά σου όσα έχεις καταφέρει.

“Έχω τη μητέρα μου κοντά μου και μου θυμίζει συνεχώς πόσοι άνθρωποι με αγαπούν και πόσοι είναι περήφανοι για μένα και ότι πρέπει να συνειδητοποιώ τι έχω πετύχει.

Χρειάζεται χρόνο για όλα αυτά και πιστεύω ότι πήρε χρόνο και σε μένα, αλλά νιώθω ότι είμαι στο σωστό δρόμο ξανά. Είμαι ο εαυτός μου και θα δείτε μια διαφορετική Μαρία τους επόμενους 3 μήνες”.