Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την πρόκρισή της στα ημιτελικά της Οστράβα για δεύτερη σερί χρονιά.

«Ήταν απογοητευτικό το ότι μου έκανε μπρέικ στο 5-4, νομίζω ότι έπαιξα ένα πολύ κακό γκέιμ», μας είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια για το ματς με την Τερέζα Μαρτίντσοβα. «Νομίζω ότι δεν έκανα σωστές επιλογές με το σερβίς, μπορεί το ποσοστό μου να μην ήταν όσο υψηλό θα ήθελα, αλλά το σημαντικό είναι ότι στο δεύτερο σετ έκανα νωρίς μπρέικ και ουσιαστικά χρησιμοποίησα με καλύτερο τρόπο το σερβίς μου. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο το παιχνίδι μου, αλλά σημασία έχει ότι κέρδισα».

Η Μαρία θα παίξει αύριο με Ίγκα Σβιόντεκ ή Έλενα Ριμπάκινα στα ημιτελικά. «Είναι τελείως διαφορετικές παίκτριες. Σίγουρα θα είναι δύσκολο ματς, όποια και αν είναι η αντίπαλος, αλλά αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παίξω το δικό μου παιχνίδι με καλύτερο τρόπο και από εκεί και πέρα, για όποια νικήσει θα μου πει ο Τομ (Χιλ) τι πρέπει να κάνω».

Είναι κάτι πάνω στο οποίο θα δουλέψει ιδιαιτέρως κατά την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν; «Εγκεφαλικά είμαι σε σωστό δρόμο και δεν πρέπει να βγω από εκεί, δεν είναι ότι πρέπει να δουλέψω κάτι άλλο. Τενιστικά, μου είχε βάλει κουίζ ο Τομ. Μου είπε ότι θέλει τέσσερα πράγματα να βελτιώσουμε φέτος στην προετοιμασία. Τα βρήκα και τα τέσσερα και του πρόσθεσα κι άλλο ένα. Είναι πράγματα τεχνικά τα οποία για ευνόητους λόγους δεν θέλω να πω, θα στα πω χωρίς κάμερα! Το καλό είναι ότι είναι πράγματα που βλέπουμε όλοι στην ομάδα ότι χρειάζονται βελτίωση. Ο Τομ μου μίλησε σήμερα από καρδιάς και μου είπε ότι δεν βλέπει ταβάνι σε εμένα. Αυτό, φυσικά, μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά».

Τη ρωτήσαμε, τέλος, για τη συνεργασία της με τον Γιάννη Στεργίου, που μπήκε φέτος στην ομάδα της ως hitting partner. «Με τον Γιαννάκη έχουμε μεγαλώσει μαζί, είναι σαν οικογένεια για μένα. Ήταν πιο πολύ απόφαση του Τομ, γιατί εγώ δεν το είχα σκεφτεί τόσο πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Ήταν τενιστική εξαρχής, αλλά μετά εξελίχτηκε και σε ψυχολογική υποστήριξη. Λέει ο Τομ ότι τον βοηθάει να τον έχει μαζί του, δεν είναι τόσο μοναχική η ζωή! Έχει κάποιον να ανταλλάξει απόψεις τακτικής, να του πει “θα της πω αυτό αυτό το πράγμα, εσένα πώς σου ακούγεται που σταμάτησες να παίζεις πρόσφατα;”. Και για μένα είναι ένας άνθρωπος δικός μου, με τον οποίο μπορώ να μιλάω τη γλώσσα μου, είναι πολύ φίλος μου και μην ξεχνάμε το κυριότερο κομμάτι, ότι με βοηθάει να εξελίξω το παιχνίδι μου. Νομίζω ότι το έχουμε αποδείξει από τη στιγμή που τον έφερα στην ομάδα, αφού τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Με έχει βοηθήσει πολύ, έχει φοβερή μπάλα για sparring partner. Και είναι και πάρα πάρα πολύ καλό παιδί».