Η Μαρία Σάκκαρη δεν αγχώνεται μετά τη φανταστική περσινή σεζόν της: θεωρεί ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα!

«Νιώθω διαφορετικά γιατί είχα λιγότερο χρόνο», είπε η Μαρία στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του Adelaide International σχετικά με τα συναισθήματά της στο ξεκίνημα της σεζόν. «Είδα ότι κάποιες παίκτριες που έπαιξαν στο Μεξικό άφησαν την πρώτη εβδομάδα. Δεν ξέρω αν θα πάω καλά τη νέα σεζόν, αν θα παίξω ξανά στο WTA Finals, ίσως την επόμενη σεζόν θα πρέπει να δώσω στον εαυτό μου περισσότερο χρόνο. Αλλά δεν είναι κάτι που θα σκεφτώ τους επόμενους δέκα μήνες. Αισθάνομαι έτοιμη, είμαι ενθουσιασμένη. Είμαι εδώ, είμαι εδώ για να παίξω. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Πρέπει να είμαι έτοιμη. Νιώθω, ωστόσο, ότι είμαι σε καλό σημείο. Παρότι είχα μόνο δύο εβδομάδες κενό, επέστρεψα στο γυμναστήριο και ήμουν fit αν και δεν έκανα τίποτα αυτό το διάστημα. Ήταν ωραία αίσθηση, μου έδωσε αυτοπεποίθηση».

Μίλησε και για τους στόχους της για τη φετινή χρονιά. «Ήταν απίστευτη η περσινή σεζόν. Το ξέρω εγώ, το ξέρει η ομάδα μου, το ξέρει η οικογένειά μου. Κάποιες φορές ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι είμαι το Νο.6, γιατί ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όπως έχω ξαναπεί, εγώ και Τομ συμβαδίζαμε σε ό,τι αφορά αυτά που πρέπει να βελτιώσω τενιστικά και πνευματικά. Λέω σε κόσμο ότι θέλω να γίνω καλύτερη εκδοχή του περσινού εαυτού μου. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος μου, αυτό θέλω να πετύχω. Νομίζω ότι με τους σωστούς ανθρώπους που έχω γύρω μου μπορώ να τα καταφέρω. Και, φυσικά, σπρώχνοντας και λίγο περισσότερο τον εαυτό μου».

Έχοντας λιγότερο χρόνο να προετοιμαστεί, η 26χρονη τενίστρια παραδέχεται ότι νιώθει διαφορετικά σε αυτή την έναρξη της σεζόν. «Ναι, είμαι πιο χαλαρή. Είμαι εδώ για να κερδίσω το τουρνουά, φυσικά. Δεν λέω ότι είμαι εδώ απλά για να έχω κάποια ματς στα πόδια μου. Είναι ότι ξέρω πως μπορεί να μην παίξω το καλύτερό μου τένις την πρώτη εβδομάδα. Η σεζόν, όμως, είναι μεγάλη. Δεν θέλω να βάλω πίεση στον εαυτό μου αυτή την εβδομάδα. Θα κάνω απλά τα πράγματα πάνω στα οποία δούλεψα στη μικρής διάρκειας προετοιμασία μου. Θα δούμε πώς θα πάει, αλλά θέλω να είμαι έτοιμη για το Australian Open που είναι ο μεγαλύτερος στόχος για όλους αυτόν τον μήνα».

Είναι περίεργη να δει κάτι φέτος; «Δύσκολη ερώτηση. Δεν το έχω σκεφτεί. Νομίζω ότι ένας παίκτης μπορεί να είναι περίεργος, ειδικά μετά από μια πολύ καλή σεζόν, να δει αν μπορεί α το ξανακάνει και αν μπορεί να πάει ακόμα και καλύτερα. Είναι κάτι κοινό μεταξύ μας, δεν αλλάζει αυτό από παίκτη σε παίκτη. Ναι, έχω αυτοπεποίθηση, πιστεύω ότι μπορώ να πάω καλύτερα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και είμαι περίεργη να δω. Παράλληλα πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω».

Η Μαρία κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση τα ξημερώματα της Δευτέρας (01.30) και η πρώτη της αντίπαλος είναι η Ταμάρα Ζίντανσεκ από τη Σλοβενία.