Όπως ήτα λογικό, ο Γιάνικ Σίνερ δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια στη συνέντευξη τύπου, μετά την ήττα του από τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Roland Garros.

«Ήταν ένα εξαιρετικό ματς», είπε στη συνέντευξη τύπου ο από τη Δευτέρα (10/6) κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Στα σετ που κέρδισε έπαιξε καλύτερα τους κρίσιμους πόντους και αυτό ήταν το κλειδί. Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που τελείωσε, αλλά είναι μέρος της ωρίμανσής μου και της διαδικασίας. Γυρνώντας στο ξεκίνημα του τουρνουά και φτάνοντας μέχρι εδώ, προφανώς και είμαι χαρούμενος. Είμαι, ωστόσο, απογοητευμένος από το σημερινό ματς. Συνεχίζω να κοιτάω μπροστά, να προσπαθώ να βελτιώνομαι και να κάνω το καλύτερο που μπορώ και μετά θα δούμε τι θα καταφέρω στο τουρνουά στο μέλλον. Αν κοιτάξουμε τη θετική πλευρά, έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Έχω μια ακόμα ευκαιρία να παίξω εδώ στους Ολυμπιακούς, να δούμε πώς θα πάει».

Ρωτήθηκε και για τα σωματικά του προβλήματα από το δεύτερο σετ. «Ήταν η ένταση και μετά κράμπες. Χειρίζομαι αυτές τις καταστάσεις καλύτερα τώρα. Στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες στιγμές και δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ. Ήταν νωρίς στο ματς, δεν είχαμε παίξει πολύ και δεν ανησυχούσα για το σώμα μου». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν τον επηρέασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες εβδομάδες στον γοφό.

Θα δει τον τελικό; «Πάντα μου αρέσει να βλέπω τένις, αν έχω χρόνο θα δω λίγο. Από την άλλη, είναι δύσκολο να δεις, ειδικά αν έχεις χάσει στα ημιτελικά. Πονάει, διότι ξέρεις ότι θα μπορούσες να είσαι εκεί. Αν έχεις χάσει στους πρώτους γύρους είναι αλλιώς, βλέπεις. Να δούμε, θα ξεκουράσω το σώμα λίγο, διότι από εκεί που δεν έκανα τίποτα για σχεδόν τρεις εβδομάδες, έφτασα στο σημείο να παίζω για τέσσερις ώρες, δεν το περίμενα αυτό. Και είναι θετικό. Το να ξεκουράσω και να προσέξω το σώμα μου είναι η βασική προτεραιότητα. Και μετά, να προσπαθήσω να ετοιμαστώ για το Wimbledon».