Η πρόκληση του Ντόμινικ Τιμ, όταν ξεκίνησε την καριέρα του στο τένις ήταν η αναμέτρηση με το Ράφαελ Ναδάλ, όπως δήλωσε πρόσφατα, ενώ, παραδέχθηκε και την ανωτερότητα του.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντόμινκ Τιμ, θεώρησε τυχερό τον εαυτό του να αναμετράται με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, όμως, οι πιθανότητες νίκης φαίνονταν πάντα κατά του. Παράλληλα, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ναδάλ είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης στα ανοιχτά γήπεδα.

«Στον τρίτο μου τελικό, φέτος στο Αυστραλιανό Όπεν, οι πιθανότητες ήταν πολύ μικρές, αλλά ήταν ένα επικό ματς. Όταν παίζεις ενάντια στους καλύτερους παίκτες, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν μπορείς να κάνεις λάθη, ακόμη και τα πιο μικρά μπορούν να καθορίσουν εάν θα χάσεις ή θα νικήσεις.

Λοιπόν, για να είμαι ξεκάθαρος, στον πρώτο μου τελικό στο Ρολάν Γκαρός κόντρα στο Ράφαελ Ναδάλ, δεν είχα καμία ευκαιρία να τον νικήσω, αφού, όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει στα τουρνουά. Το να παίξεις κόντρα στο Ναδάλ στο Παρίσι στο Ρολάν Γκαρός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που είχα στην καριέρα μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ράφα είναι ο καλύτερος παίκτης στα ανοιχτά γήπεδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τιμ.