Ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντέδρασε μετά το κακό του ξεκίνημα στον αγώνα του με τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που ολοκλήρωσα τον αγώνα», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην on court συνέντευξή του στην Αμβέρσα. «Παρά το γρήγορο μπρέικ, κατάφερα να βρω τον δρόμο στο τέλος. Ένιωθα ότι κάθε πόντος ήταν μάχη, κάθε γκέιμ ήταν ευκαιρία για να κάνω κάτι. Προσπάθησα να διατηρήσω τη σταθερότητα και να δουλέψω για τη νίκη».

Είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι αντίπαλοί του δεν έχουν τίποτα να χάσουν όταν τον αντιμετωπίζουν. «Σίγουρα, πρέπει να είμαι πάντα εκεί απέναντι σε όλους. Το επίπεδο είναι υψηλό και είναι σημαντικό που ξεπέρασα αυτό το εμπόδιο σήμερα. Δεν ήταν εύκολο απέναντι σε έναν παίκτη που μπορεί να βγάλει μεγάλα χτυπήματα σε μια επιφάνεια σαν αυτή. Σερβίρει και καλά, οπότε έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος. Ήταν μια γλυκιά νίκη στο τέλος».

Όσο για την ατμόσφαιρα; «Είναι εξαιρετική, σας ευχαριστώ. Είμαι χαρούμενος όταν παίζω μπροστά σε κοινό όπως αυτό. Ελπίζω να έχουμε πολλές στιγμές, πολλά ματς σε αυτό το γήπεδο και να παιχτεί όμορφο τένις».