Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τη πρόκριση επί του Ζερεμί Σαρντί και στάθηκε στο πρώτο σετ που κρίθηκε στο τάι μπρέικ και άνοιξε τον δρόμο στην επικράτηση.

«Δε μπορούσα να βρω το ρυθμό μου στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο τέλος παίξαμε και οι δύο σε υψηλό επίπεδο και στο τάι μπρέικ φτάσαμε να παίξουμε πολύ καλό τένις και οι δύο. Ένα τάι μπρέικ σε πρώτο σετ, παίζει κρίσιμο ρόλο στην ψυχολογία για τη συνέχεια του αγώνα» είπε αρχικά και συνέχισε, αναφερόμενος στο καλύτερο επίπεδο συγκέντρωσης που δείχνει.

«Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο και θέλω να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Ποτέ δεν ξέρεις αν μπορείς να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσης. Σήμερα, μετά το πρώτο σετ, το ανέβασα αυτό το επίπεδο και μετά… πάτησα γκάζι κι έφυγα!»

Στη συνέχεια, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, είπε: «Υπήρχε λίγο νευρικότητα στην αρχή. Δε μπορούσα να προσαρμοστώ στις ίδιες συνθήκες με πέρσι. Αντιμετώπισα έναν παίκτη που δε μπορείς να προβλέψεις τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο που κατέκτησα το τάι μπρέικ στο πρώτο σετ. Μου έδωσε ψυχολογία χωρίς να αμφισβητώ αυτό που ήθελα να κάνω».

Τέλος ρωτήθηκε για τον Κόρντα ή τον Μαρτίνεθ που είναι να αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο… «Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιον από τους δύο. Ο ένας είναι Αμερικανός και τον γνωρίζω πολύ καλά, από την άλλη είναι ένας Ισπανός που γνωρίζει πολύ καλά την επιφάνεια. Θα προετοιμαστώ με τον προπονητή μου για να είμαι στο 100%».