Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν τον βόλεψε το στυλ που είχε ο αγώνας με τον Τέιλορ Φριτζ, αλλά σκοπεύει να μάθει από την οδυνηρή ήττα.

Αρχικά ο Στεφ ρωτήθηκε αν σκεφτόταν πριν το ματς ότι είναι ένα match-up που μπορεί να βολεύει τον αντίπαλό του. «Σκεφτόμουν ότι είχα μπροστά μου ένα μεγάλο ματς με έναν αντίπαλο που έχω αντιμετωπίσει ξανά στο Australian Open και στον οποίο αρέσουν αυτά τα court, που έχει παιχνίδι που ταιριάζει στις σκληρές επιφάνειες, με μεγάλη δύναμη και μεγάλα σερβίς. Αυτά με απασχολούσαν και αυτά έπρεπε να προετοιμαστώ για να αντιμετωπίσω. Δεν το έκανα με το καλύτερο τρόπο, αλλά έπαιξε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη, διότι έκανε τα πάντα για να μην κυριαρχήσω ή να έχω τον έλεγχο στους πόντους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το πάρω ως κάτι που με θα με επηρεάσει πολύ, θα με αφυπνίσει και θα ταΐσει τον εγωισμό μου».

Σε ό,τι αφορά την απόδοσή του είπε: «Μακάρι να γινόταν περισσότερο παιχνίδι. Νιώθω ότι υπήρχαν κάποιες στιγμές που το ματς ήταν μόνο σερβίς. Μακάρι να μπορούσα να δημιουργήσω περισσότερους πόντους και ράλι, να δω τι λειτουργεί καλύτερα για μένα, μέσα από ράλι και ανταλλαγές χτυπημάτων. Αυτό με αποσυντόνισε λίγο. Δεν μπορούσα πνευματικά να δουλέψω πάνω σε πολλά πράγματα και να οραματίζομαι όταν παίζω το ματς, γιατί απλά ήταν ένα σερβίς, μια καλή επιστροφή. Ήταν τέτοιο ματς. Μακάρι να έβρισκα τον τρόπο μέσα από τα ράλι και να άλλαζα το μομέντουμ μέσα από τα ράλι, αντί να γίνεται μέσα από άμυνα».

Σκεφτόταν την προηγούμενη συνάντησή τους στη Μελβούρνη; «Ναι, ήταν στο μυαλό μου. Έχω καλή μνήμη. Θυμάμαι αυτές τις στιγμές, διότι ήταν έντονο ματς και πάλεψα τέσσερις ώρες για να πάρω τη νίκη. Ήταν διαφορετικά τότε, θυμάμαι ότι δώσαμε μάχες, είχαμε πολλά βαθιά ράλι, παίξαμε έντονους πόντους, δεν ήταν μόνο το σερβίς. Ήταν διαφορετικό ματς. Ήταν πιο γρήγορα τώρα, αλλά πολύ συντομότεροι οι πόντοι. Νομίζω ότι πρέπει να το κάνω πιο physical».

Ρωτήθηκε και για τα λόγια του πατέρα του στο τέλος του τρίτου σετ. «Μου έδινε θάρρος, μου έλεγε να μην σταματώ να πιστεύω σε αυτό που προσπαθούσα να κάνω στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είπε γιατί ήμουν εν μέσω πολλών συναισθημάτων, πολλά πέρασαν από το μυαλό μου σε όλο το σετ. Ήθελε να με ξαναβάλει στο ματς, ήθελε να μου δείξει ότι δεν είμαι μόνος, ότι όλοι είναι εκεί έξω για να μου δώσουν τη δύναμή τους και την ενθάρρυνσή τους για να συνεχίσω και να βρω μια λύση στο τέλος».

Μίλησε, τέλος, για τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσει μια τέτοια ήττα. «Θα έλεγα μερικές μέρες, σίγουρα λιγότερο από μια εβδομάδα. Θα πάρω τον χρόνο μου για να σκεφτώ, να οραματιστώ την επόμενη φορά που θα παίξω εναντίον του, να επιτρέψω στον εαυτό μου να αφήσει τα συναισθήματα να απορροφηθούν και να αποτελέσουν παρελθόν, να αποτελέσουν μέρος του ταξιδιού μου. Δεν είναι αρνητικό συναίσθημα, είναι ένα αίσθημα εξέλιξης, αλλαγής, που είναι συνεχές. Η αλλαγή είναι συνεχής. Τη μία είσαι στο Top 10, την άλλη δεν είσαι και πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ανθίσει μέσα από αυτές τις εμπειρίες και να ψάξει να βρει αυτά που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια για να έχεις μια ακόμα ευκαιρία. Είναι οδυνηρό, οι στιγμές δόξας δεν είναι πολλές. Οι οδυνηρές στιγμές και οι δύσκολες στη διαχείριση είναι περισσότερες από τις στιγμές δόξας και επιτυχίας, από τις στιγμές που ανοίγεις σαμπάνιες. Αυτές είναι ένα μικρό ποσοστό αυτού που ζει κάθε χρόνο ένας τενίστας».