Μάθημα ήταν ο ημιτελικός του Australia Open για τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τους «4» του Roland Garros.

«Σίγουρα εκπλήρωσα ένα από τα όνειρά μου όταν έφτασα στα ημιτελικά του Australian Open πριν 2 χρόνια. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να είμαι διεκδικητής σε Grand Slam τουρνουά, οπότε το να είμαι σ’ αυτή τη θέση με κάνει να νιώθω ξεχωριστά. Πιστεύω ότι μπορώ να μάθω κάτι από τον προηγούμενο ημιτελικό μου και να τα πάω καλύτερα. Δεν είμαι πια Next Gen παίκτης, είμαι ένας ενήλικας που έχω μεγάλους στόχους».

Όσο για το ότι συγκαταλέγεται στη νέα γενιά τενιστών, που θα διαδεχτεί τους Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ, είπε: «Αυτό που έχουν κάνει οι Big 3 τα τελευταία 5 χρόνια, νομίζω πως θα κρατήσει ακόμα 5 χρόνια. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος κάτι ξεχωριστού, μιας ομάδας παικτών που θα διαδεχτούν αυτούς τους παίκτες.

Όλοι είμαστε νέοι και έχουμε φιλοδοξίες. Το παράδειγμα του Ντομινίκ μας δίνει έμπνευση. Η βελτίωσή του είναι απίστευτη και με έχει βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα το τένις και να θέλω να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου για να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο».