Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε απέναντι στον Φακούντο Ντίαζ Ακόστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στο χώμα, αυτή τη φορά απέναντι στον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα, κι επικρατώντας 1-2 σετ προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Αργεντινός ωστόσο, δεν έκανε εύκολο το έργο του Έλληνα τενίστα, με τον Νο7 του κόσμου να τονίζει ότι βρέθηκε αρκετές στιγμές κοντά στο να “χαθεί”.

“Ορισμένες στιγμές του αγώνα ήμουν πολύ κοντά να το χάσω. Φαινόταν βουνό. Ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο σε όλο το αγώνα και από την άλλη νομίζω ότι έπαιξε απίστευτα. Άφησε τα πάντα έξω στο court.

Είναι καλός παίκτης στο χώμα. Έχει έναν ATP τίτλο και σήμερα έκανε προφανές τον λόγο, βγάζοντας στο court ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αισθάνομαι ότι το να έχω τόσα ματς όντας στη “ζώνη” βοηθάει στο να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις.

Ήξερα ότι όλα ήταν δυνατά ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι όταν σέρβιρα ήμουν προσεκτικός. Φυσικά θέλεις να πας γεμάτος στο service σου, κάνεις άσους και να κερδίζεις εύκολους πόντους, αλλά δεν λειτουργεί έτσι στο χώμα και το χώμα δεν σου δίνει τίποτα “δωρεάν”, πρέπει να δουλέψεις τον κάθε πόντο.

Έχασα λίγο την ένταση στο service μου για να πω την αλήθεια. Πήγαινα πολύ αργά, αλλά μόλις το κατάλαβα κατάφερα να επιστρέψω και ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στο tie-break γιατί αν δεν το καταλάβαινα, δεν ξέρω.

Ήταν ένα πνευματικό παιχνίδι και έπρεπε να παίξω στο όριο σε μερικούς πόντους”.