Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος σχετικά με την πιθανή κατάκτηση του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Παρότι κληρώθηκε στον όμιλο Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Ρουμπλέφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θέλησε να μιλήσει για καλές και κακές κληρώσεις, ενώ για τη δυνατότητά του να γίνει Νο.1 στο Τορίνο είπε πως παρότι είναι κάτι που ονειρευόταν από μικρό παιδί, δεν θέλει να γίνει εμμονικός μ’ αυτό, αλλά να απολαύσει το τένις του.

«Δεν θα ήταν εύκολο, έτσι δεν είναι; Είναι το μόνο τουρνουά στη σεζόν που είναι τόσο απαιτητικό και η ένταση είναι τόσο υψηλή. Οπότε η κλήρωση δεν έχει και τόση σημασία, όλοι οι παίκτες εδώ είναι καλοί, είναι ισοδύναμοι μέχρι να βγουν έξω στο court. Εκεί θα μετρήσει η ψυχολογία που θα έχεις και η σκληρή δουλειά που θα κάνεις για να φτάσεις σε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος αν κάνει το 5/5 και κερδίσει και τα 3 παιχνίδια που θα δώσει στο round robin κι έπειτα καταφέρει να κατακτήσει και τον τίτλο, θα γίνει το νέο Νο.1 του κόσμου.

«Νιώθω πολύ προνομιούχος που μπορώ να βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση και να έχω τη δυνατότητα να τερματίσω τη χρονιά στο Νο.1 του κόσμου. Πάντα ήταν το όνειρό μου, απ’ όταν ήμουν μικρό παιδί, να βρεθώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σίγουρα θα σημαίνει πολλά και θα είναι εκπληκτικό αν καταφέρω να το κάνω. Θέλω να απολαύσω όλη τη διαδικασία και να μη σκέφτομαι τόσο τον προορισμό. Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει περισσότερο και σ’ αυτή την περίπτωση το να παίξω καλό τένις και να απολαύσω τον χρόνο που θα περάσω στο court είναι πολύ πιο σημαντικό από το να δείξω εμμονή με το Νο.1. Μπορεί να έρθει τώρα, μπορεί αργότερα, είναι ένας μαραθώνιος και όχι σπριντ», επεσήμανε.

Ο Στέφανος ο οποίος έφτασε τις 60 νίκες σε μια σεζόν (τις περισσότερες από κάθε άλλον), φαίνεται ακόμα να έχει πολλά αποθέματα για να φτάσει τον στόχο του: «Νιώθω πολύ καλά με το σώμα μου και το παιχνίδι μου αυτή τη στιγμή. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να είμαι σ’ αυτό το τουρνουά, κέρδισα τη θέση μου εδώ με το καλό τένις που έπαιξα με συνέπεια όλη τη χρονιά και με τα καλά αποτελέσματα που έφερε σε όλες τις επιφάνειες. Πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενα, οπότε είμαι χαρούμενος τώρα, κάθομαι σ’ αυτή την καρέκλα και είμαι ένας από τους 8 καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο ATP Finals το βράδυ της Δευτέρας, στις 22:00 ώρα Ελλάδας, με αντίπαλο τον Novak Djokovic.