Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα του με τον Ρούμπλεφ τόνισε πως ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά που περίμενε και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που κατέληξαν τα πράγματα.

Ικανοποιημένος για την πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του με τον Ρούμπλεφ αναφέρθηκε στα μυστικά της πορείας του.

Αρχικά, μιλώντας για τον αγώνα του με τον Ρώσο είπε: “Ο Ρούμπλεφ είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Χτυπάει δυνατά. Ήξερα ότι θα είναι ένα δύσκολο. Όσα περίμενα έγιναν στο παιχνίδι. Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό αποδείχτηκε. Έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου και νομίζω ότι στο τέλος ήμουν λίγο τυχερός με τον τρόπο που κατέληξαν τα πράγματα”

Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για την εξαιρετική περίοδο που διανύει στο χώμα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Μόντε Κάρλο είπε: “Κρατάω το καλό αποτέλεσμα στο Μόντε Κάρλο, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Σίγουρα είναι σημαντικό να καταφέρνω ανάλογα πράγματα. Εδώ είναι μία διαφορετική πρόκληση. Η Μαδρίτη έχει διαφορετικές συνθήκες προκλήσεις, διαφορετικές συνθήκες. Αισθάνομαι υπέροχα. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να παίζω επιθετικά και να είμαι δημιουργικός στο κορτ”

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει το “πορτοκαλί καρέκλα” που έγραψε στην κάμερα μετά το ματς αλλά δεν έδωσε ουσιαστικά απάντηση. “Δεν θα αποκαλύψω κάτι” είπε.