Ο Στέφανος Τσιτσιπάς,στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Σβάρτσμαν, τόνισε πως έπρεπε να είναι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο απέναντι στον Αργεντίνο τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Σβάρτσμαν και την πρόκριση του στους “16” του Roland Garros τόνισε πως παρά το 3-0 το παιχνίδι ήταν το δυσκολότερο που έχει δώσει στο τουρνουά ενώ αναφέρθηκε στην ικανοποίηση που του πρόσφερε ένας σημαντικός πόντος που πήρε προς το τέλος της αναμέτρησης.

Αρχικά είπε:

“Μέχρι τώρα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μου στο τουρνουά. Έπρεπε να είμαι εκεί σε κάθε πόντο από άποψης συγκέντρωσης, να πάρω ότι μου έδινε ο Σβάρτσμαν και να “σβήσω” τα όπλα του. Η υπομονή ήταν αυτό που έμαθα σήμερα”.

Για τα λάθη που έκανε προς το τέλος:

“Πιστεύω πως υπήρχαν κάποια αβίαστα λάθη από πλευράς μου. Δεν έχω διαχειριστεί καταστάσεις σαν αυτή αλλά είμαι ικανοποιημένος από την νίκη μου. Το κοινό ήταν στο πλευρό μου, πάντα περνάω υπέροχα εδώ”.

Για τον εκπληκτικό πόντο που πήρε από την εξωτερική πλευρά του φιλέ:

“Ήταν μια απόφαση που πήρα στο τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Είδα πως υπήρχε ένα κενό και κατάφερα να το βγάλω και να νιώσω ένα αίσθημα ικανοποίησης”.