Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς ευδιάθετος μετά την άνετη νίκη του επί του Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα.

Με τον ήλιο σύμμαχό του στο παιχνίδι με τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ και πέρασε στους «32» του Roland Garros. Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωταθλητής εξέφρασε τη χαρά του να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση, με αυτόν τον καιρό.

«Αισθάνομαι υπεροχα σε αυτό το γήπεδο, στο Roland Garros, μπροστά σε αυτό κοινό. Είναι μεγάλη η υποστήριξη στους αθλητές», ανέφερε αρχικά ο Τσιτσιπάς.

Για τον ήλιο κι αν του αρέσει να παίζει σε τέτοιες συνθήκες: «Με ευνοεί αυτός ο καιρός, μου αρέσει η αναπήδηση της μπάλας, όταν είναι ξηρές οι συνθήκες με ηλιοφάνεια, όπως τώρα. Απολαμβάνω την ηλιοφάνεια, ειδικά το πρωί».

Για το αν απολαμβάνει τα παιχνίδια, όπως είπε και ο Αλκαράθ: «Και οι δυο διασκεδάζουμε. Το κάνουμε κάθε μέρα, υπάρχει μεγάλος πόνος και σκληρή δουλειά για να βρεθούμε σε καλή κατάσταση. Εσείς βλέπετε το σόου, όταν προσπαθούμε να παίξουμε καλό τένις. Υπάρχει σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να θυμόμαστε να διασκεδάζουμε, ότι είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να το απολαμβάνουμε. Δεν είμαστε όλη μέρα σε ένα γραφείο, είναι ένα ιδιαίτερο επάγγελμα».