Η… κατάρα των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά ο 34χρονος Σέρβος φιλοδοξεί να κάνει άλλη μια προσπάθεια στο Παρίσι το 2024. Αποκάλυψε, πάντως, ότι δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση εν όψει Νέας Υόρκης…

«Λυπάμαι που δεν κέρδισα μετάλλιο για τη χώρα μου, στο μονό και στο μεικτό», είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο μετά την ήττα του από τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στον μικρό τελικό. «Δεν απέδωσα χθες και σήμερα, το επίπεδο έπεσε και λόγω της σωματικής και πνευματικής κούρασης».

Ο Νόλε, μάλιστα, φάνηκε προβληματισμένος για την κατάστασή του. «Αποσύρθηκα από το μεικτό διπλό λόγω τραυματισμών, όχι λόγω ενός. Ελπίζω να μη με εμποδίσουν να παίξω στο US Open. Δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μετανιώνω, πρέπει να τα δίνεις όλα για τη χώρα σου».

Πιστεύει, πάντως, ότι θα έχει την ευκαιρία και στο Παρίσι να διεκδικήσει το πολυπόθητο (χρυσό) μετάλλιο. «Ξέρω ότι θα επιστρέψω, θα πάω για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, θα προσπαθήσω να κερδίσω μετάλλιο για τη χώρα μου. Λυπάμαι που απογοήτευσα τους φιλάθλους στη Σερβία, αλλά έτσι είναι το άθλημα, έδωσα ό,τι είχα το οποίο δεν ήταν και τόσο πολύ».

Και πρόσθεσε: «Δεν μετανιώνω που ήρθα στους Ολυμπιακούς, δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είχα μερικές απογοητευτικές ήττες στους Ολυμπιακούς και σε μεγάλα τουρνουά και ξέρω ότι αυτές οι ήττες με κάνουν συνήθως πιο δυνατό».