Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε δηλώσεις του, αποκάλυψε τους στόχους του για την επόμενη χρονιά.

Κέφια είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του ATP Finals. Ο Νόλε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά τον τελικό απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και μία από αυτές αφορούσε τους στόχους του για την επόμενη σεζόν και ποιο θα είναι το κίνητρό του.

Ο Νόλε απάντησε χαμογελώντας: “Μπορεί να κερδίσω τα 4 Grand Slams και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο” και στη συνέχεια είπε: “Πάντα θέτω τους υψηλότερους στόχους και τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Δεν θα αλλάξει κάτι του χρόνου. Το κίνητρο είναι ακόμα εκεί. Το σώμα μου με υπακούει. Έχω μια θαυμάσια ομάδα γύρω μου. Το κίνητρο, ειδικά στα μεγάλα τουρνουά, είναι ακόμα εκεί. Ακόμα με εμπνέει να συνεχίσω.

Ο κόσμος μπορεί να μας βλέπει να παίζουμε μόνο στα μεγάλα τουρνουά, δεν βλέπει όμως την αφοσίωση που πρέπει να δείχνουμε κάθε μια μέρα για να είσαι στα καλύτερά σου όταν χρειάζεται περισσότερο. Για εμένα, αυτό συμβαίνει στα Grand Slams, στο ATP Finals και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η νοοτροπία παραμένει ίδια. Θα συνεχίσω, δεν ξέρω αν θα έχω εξίσου καλή σεζόν, αλλά θα συνεχίσω με φρέσκο μυαλό και αυτό το κίνητρο.”

Στη συνέχεια τον ρώτησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εάν αποτελούν στόχο του: “Είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους στόχους, μαζί με τα Grand Slams. Θα είναι πολύ σφιχτό το πρόγραμμα από τις αργές επιφάνειες στις πιο γρήγορες και αντίστροφα. Χώμα, γρασίδι, μετά πάλι χώμα και μετά σκληρή. Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι της σεζόν. Πρέπει να μιλήσουμε με την ομάδα μου για να δούμε πως θα προετοιμαστούμε, ώστε να παίξω το καλύτερό μου τένις όταν το θέλω.”