Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την κατάκτηση του Masters της Ρώμης,δήλωσε στην συνέντευξη τύπου πως θεωρεί τον εαυτό του στα φαβορί του Γαλλικού γκραντ σλαμ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος τενίστας:

Το σχόλιο του για το τουρνουά της Ρώμης:

«Η κατάκτηση του τουρνουά της Ρώμης αποτελεί μία τεράστια ανακούφιση για μένα.

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω μια καλύτερη εβδομάδα πραγματικά. Έπαιξα ένα τέλειο σετ σήμερα. Δεν έχασα ένα σετ σε όλο το τουρνουά.

Είμαι ένα είδος παίκτη, ειδικά στο χώμα, που χρειάζεται περισσότερο χρόνο, τουλάχιστον τρεις, τέσσερις εβδομάδες για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ιστορικά αυτό συνέβαινε πάντα».

Για την απόδοση του στα τουρνουά πριν το Roland Garros:

«Συνήθως κορυφώνω εδώ στη Ρώμη. Είχα έξι τίτλους αλλά είχα και πολλούς τελικούς, ημιτελικούς. Πάντα μια πραγματικά καλή εβδομάδα τένις με πολλούς αγώνες, ανταγωνιστικότητα στο γήπεδο.

Οτιδήποτε έψαχνα πραγματικά εδώ στη Ρώμη το πήρα. Είναι το τέλειο είδος προετοιμασίας και οδηγός στο Roland Garros.

Είχα πολύ καλές εμφανίσεις και στη Μαδρίτη. Ήταν ένα κλειστό ματς. Του άξιζε να κερδίσει, αλλά ήταν πραγματικά ένας βαθμός που έκρινε τον νικητή. Ήμουν ικανοποιημένος με το επίπεδο στο οποίο έπαιζα. Ήξερα ερχόμενος εδώ στη Ρώμη πως έπρεπε απλώς να ακολουθήσω την τροχιά και τη διαδικασία, για να έρθει ο τίτλος.

Μου άρεσαν οι ευκαιρίες μου εδώ με τον τρόπο που ένιωθα στο γήπεδο. Στις προπονήσεις, χτυπούσα την μπάλα καθαρά.

Ναι, δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο προβάδισμα πριν το Roland Garros. Τελικοί Σερβικού Όπεν, στη συνέχεια ημιτελικός στη Μαδρίτη και κατάκτηση του τουρνουά στη Ρώμη».

Για τις πιθανότητες που δίνει στον ίδιο να κατακτήσει το Roland Garros:

«Λοιπόν, νομίζω ότι με την κατάταξη και τον τρόπο που παίζω τις τελευταίες εβδομάδες, θα θεωρούσα τον εαυτό μου ως ένα από τα φαβορί. Προφανώς δεν ξοδεύω πολύ χρόνο σκεπτόμενος ποιος θα το κερδίσει ή ποιος μπορεί να έχει τις καλύτερες πιθανότητες. Πάντα σκέφτομαι τον εαυτό μου.

Πηγαίνω εκεί με τις υψηλότερες φιλοδοξίες, ιδιαίτερα από τον τρόπο που έπαιξα εδώ. Προφανώς η κλήρωση και τα πάντα, δεν είναι κάτι που μπορείς να επηρεάσεις, αλλά θα καθορίσει επίσης λίγο την πορεία μου στα επόμενα στάδια της διοργάνωσης.

Είναι Grand Slam. Πρέπει να το προσεγγίσεις διαφορετικά. Αλλά όπως αισθάνομαι στο γήπεδο και έξω από το γήπεδο τις τελευταίες εβδομάδες, πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ να πάω μακριά».