Αρκετός ντόρος έχει δημιουργηθεί γύρω από τον τραυματισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς και δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την κατάστασή του, με τον Σέρβο άσο να απαντά στην κριτική που δέχτηκε.

Ο νικητής του Australian Open, όμως, ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί θλάση στους κοιλιακούς και… επιμένει για αυτό, προσπαθώντας να αγνοήσει τα αρνητικά σχόλια…

«Ξέρω ότι υπήρξαν πολλές υποθέσεις, άνθρωποι να αμφισβητούν τον τραυματισμό, να αναρωτιούνται πώς συνήλθα τόσο γρήγορα, να λένε ότι είναι αδύνατον», είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο στη συνέντευξη τύπου μετά τον τελικό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. «Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να λέει ό,τι θέλει, να κάνει κριτική. Ένιωσα ότι ήταν άδικο μερικές φορές. Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τι κάναμε τις τελευταίες δέκα μέρες στο τέλος της χρονιάς πιθανότατα, όταν βγει το ντοκιμαντέρ. Έχουμε τραβήξει πολλά από τα πράγματα που έκανα εδώ, αλλά και τους τελευταίους έξι μήνες. Σχεδιάζουμε να το βγάλουμε στο τέλος του χρόνου. Θα δείτε περισσότερα για τη ρουτίνα της αποθεραπείας, πράγματα πίσω από την κουρτίνα».

Πώς αντιδράει στην κριτική; «Φυσικά και πονάει. Είμαι άνθρωπος όπως όλοι. Έχω συναισθήματα. Δεν το απολαμβάνω όταν κάποιος μου επιτίθεται στα media. δεν μπορώ να πω ότι δεν με νοιάζει. Φυσικά και με νοιάζει. Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Ωστόσο, έχω γίνει… σκληρόπετσος, μπορώ να αφήνω στην άκρη αυτά τα πράγματα και να συγκεντρώνομαι σε αυτά που έχουν περισσότερη σημασία».

Μίλησε, φυσικά, και για την κυριαρχία των Big 3 στο τένις. «Ο Ρότζερ και ο Ράφα με εμπνέουν. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Όσο εκείνοι συνεχίζουν, συνεχίζω κι εγώ! Κατά έναν τρόπο είναι ένας αγώνας, αυτός που θα παίξει περισσότερο, αυτός που θα κερδίσει περισσότερα. Είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ μας σε όλους τους τομείς. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που είμαστε αυτοί που είμαστε, διότι σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον, δίνουμε κίνητρο, φτάνουμε στα όριά μας».