Ο θρίαμβος του Νόβακ Τζόκοβιτς στο ATP Finals θα τον είχε φέρει στη δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, αν μετρούσαν οι πόντοι που κέρδισε στο Wimbledon.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μεγάλος νικητής των φετινών ATP Finals, όμως ταυτόχρονα είναι και ο μεγάλος χαμένος της φετινής σεζόν, με βάση το μποϊκοτάζ στο Wimbledon και της μη καταμέτρησης των ΑΤΡ πόντων που κατέκτησε εκείνες τις δυο εβδομάδες στο Λονδίνο.

Ο Σέρβος στέφθηκε πρωταθλητής στο All England Club το καλοκαίρι που μας πέρασε και -υπό φυσιολογικές συνθήκες- θα έπρεπε να είχε προσθέσει 2.000 ΑΤΡ πόντους στη συγκομιδή του.

Παρ’ όλα αυτά, μετά την απόφαση της ΑΤΡ να μην μετρήσουν οι πόντοι της φετινής διοργάνωσης, εξαιτίας του αποκλεισμού των Ρώσων από το event, δεν ήταν λίγοι οι τενίστες που βρέθηκαν πολύ χαμένοι από αυτή την εξέλιξη.

Ένας από αυτούς και μάλλον ο πιο ζημιωμένος, ήταν ο Νόλε, που κέρδισε τον Νικ Κύργιο στον τελικό και κατέκτησε τον 21ο Grand Slam τίτλο του, όμως δεν μπόρεσε να βελτιώσει αισθητά τη θέση του στον πίνακα της ΑΤΡ παρά την εξαιρετική πορεία του.

Μετά την κατάκτηση και των ΑΤΡ Finals, ο Τζόκοβιτς εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης. Πού όμως θα βρισκόταν αν είχαν καταμετρηθεί οι 2.000 ΑΤΡ πόντοι του Wimbledon; Θα ήταν δεύτερος πίσω μόνο από τον Αλκαράθ.

Μεγάλος χαμένος και ο Νικ Κύργιος, που αντί να βρίσκεται στο Νο10 αυτή τη στιγμή, βρίσκεται εκτός του Top20. Μια θέση θα έχανε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.