Μπορεί η κατάσταση στις ΗΠΑ να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω της επέλασης του κορωνοϊού, μπορεί να υπάρχει η πιθανότητα απουσίας πολλών σταρ του αθλήματος, όμως οι διοργανωτές του US Open προχωρούν κανονικά το πλάνο τους για την διεξαγωγή του Αμερικάνικου Open (31/8-13-9).

Ο Κρις Γουιντμάιερ, εκπρόσωπος της USTA, μίλησε στους New York Times και τόνισε ότι οδεύει προς επίλυση ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα: η καραντίνα της επιστροφής στην Ευρώπη.

«Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο με τις ευρωπαϊκές χώρες και τα αντίστοιχα υπουργεία για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν θέματα ή προβλήματα για τους ανθρώπους που θα επιστρέψουν ή θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα και φαίνεται ότι λύνονται τα χέρια των παικτών που θέλουν να παίξουν και στην ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν αμέσως μετά το αμερικανικό σλαμ.

Ο Γουιντμάιερ ανέφερε ακόμα ότι το ελεγχόμενο περιβάλλον θα λειτουργεί ως καραντίνα, οπότε οι παίκτες δεν χρειάζεται να απομονωθούν επιπλέον.

Επίσημη ανακοίνωση, πάντως, για τη διεξαγωγή τόσο του Western & Southern Open (22/8), όσο και του US Open αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.