Ο Σάσα Ζβέρεφ αποκλείστηκε από το Mutua Madrid Open καθώς έχασε 2-0 σε σετ από τον Αλκαράθ…και έριξε τις ευθύνες και στην ATP.

«Παίζει εκπληκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία», παραδέχτηκε ο 25χρονος Γερμανός, αλλά στη συνέχεια άρχισε την… επίθεση. «Πρέπει, όμως, να πω ότι ήταν ντροπή η δουλειά της ATP αυτή την εβδομάδα. Πριν δύο μέρες πήγα για ύπνο στις 4, 4.30 το πρωί. Χθες πήγα στις 5.20. Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος πάει για ύπνο το ένα βράδυ στις 4 και το άλλο στις 5, θα δυσκολευτεί να ξυπνήσει απλά. Το να παίξω εγώ τελικό με τον Κάρλος που είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, σε Masters την επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολο. Είμαι εκνευρισμένος διότι δεν είχα συντονισμό σήμερα. Στο σερβίς μου, στα χτυπήματά μου. Έχασα δύο σμας που ήταν πολύ εύκολα, γιατί κοιτάω την μπάλα και όλα τρέμουν στα μάτια μου».

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να πάρω τίποτα από εκείνον. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Για να είμαι ειλικρινής, λυπάμαι για τον τελικό που παίξαμε, θα μπορούσε να ήταν ένα καλό παιχνίδι. Δεν είχα, όμως, καμία τύχη να είμαι ο εαυτός μου. Και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Στο Ακαπούλκο έπαιξα μέχρι τις 5 και ήμουν ξύπνιος μέχρι τις 8.30. Συμβαίνει κάθε εβδομάδα και έχω κουραστεί».

Οι δημοσιογράφοι, όπως ήταν φυσικό, συνέχισαν να τον ρωτούν για το θέμα. «Είναι εκνευριστικό, διότι όπως είπα πριν συνέβη και στο Ακαπούλκο. Εδώ στην ουσία μού στέρησαν τις ευκαιρίες μου και όλοι ξεχνούν τέτοια πράγματα. Κανείς δεν μιλάει για αυτά. Ο κόσμος θα πει ότι ήταν κακό παιχνίδι, ότι έκανα διπλά λάθη. Δείτε, όμως, τι συνέβη πριν. Δείτε τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Δεν είναι δίκαιο».

Τόνισε, πάντως, ότι μπορεί να έχανε έτσι κι αλλιώς. «Είναι ο καλύτερος, όπως είπα, και πιθανότατα θα έχανα, αλλά σίγουρα θα έδινα μάχη. Θα μπορούσα να δώσω μάχη, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία. Σήμερα δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, ερχόταν η μπάλα με 220 χιλιόμετρα την ώρα και το κεφάλι μου στριφογύριζε. Δεν είναι εύκολο μερικές φορές».