Βρίσκει ρυθμό και ανεβάζει ταχύτητα ο Παναθηναϊκός που έφυγε με τρίποντο (3-0 σετ) από την έδρα της ταλαιπωρημένης, από τον κορωνοϊό, ΑΕΚ.

Το τριφύλλι με τη νίκη αυτή έφτασε τους 28 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα του Άρη στο κλειστό του Ρέντη. Η ΑΕΚ, που ταλαιπωρήθηκε από κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε στους 20 βαθμούς και την πέμπτη θέση.

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου, χτύπησε από την γραμμή του σερβίς αποσυντονίζοντας την αντίπαλη υποδοχή και με την Παπαφωτίου να μοιράζει υποδειγματικά το ματς πήρε την καθαρή νίκη. Πλέον το τριφύλλι έχει μπροστά του ντέρμπι – πρόκληση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός και το μεταξύ τους ματς στον Άγιο Θωμά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Με δύο επιτυχημένες επιθέσεις και έναν άσο της Τερέλ η ΑΕΚ έφτασε στο 6-3 στο πρώτο σετ με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στον πόντο με την Κωνσταντίνου. Η Ένωση έφτασε στο 10-6 μετά από λάθος του τριφυλλιού με τον Απόστολο Οικονόμου να καλεί τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός ισχυροποίησε το μπλοκ του και με τη Γκρόθες στη γραμμή του σερβίς προσπέρασε για το 11-13 με δύο άσους της ακραίας από την Ολλανδία.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε ξανά και προσπέρασε δύο φορές με τρεις πόντους (17-14, 19-16) αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 20-20 με μπλοκ της Κρος. Με επίθεση της Βάντερ και άσο της Μπράουν η Ένωση προσπέρασε σε 22-20 αλλά η Παπαφωτίου στην γραμμή του σερβίς «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό. Η πασαδόρος του τριφυλλιού πήγε στην γραμμή στο 22-21 και δεν έφυγε από εκεί μέχρι το τέλος του που ολοκληρώθηκε στο 22-25 με μπλοκ της Χατζηευστρατιάδου.

Με σερί λάθη των παικτριών της ΑΕΚ το τριφύλλι προηγήθηκε με 3-6 με μπλοκ της Κρος. Με άσο της Κωνσταντίνου ο Παναθηναϊκός έφτασε στο double score για το 4-8 αλλά η Ένωση μείωσε στον πόντο (7-8) με άσο της Μπράουν και ισοφάρισε σε 10-10 με επίθεση της Βάντερ.

Με επίθεση της Γκρόθες και μπλοκ της Χατζηευστρατιάδου η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο 10-12  χτίζοντας από εκείνο το σημείο σημαντικό σερί. Με διαδοχικές καλές επιθέσεις της Χαντάβα, που είχε μπει στο ματς αντί της Κωνσταντίνου, το τριφύλλι έφτασε στο 12-19 μετά από χαμένη επίθεση της Τερέλ. Η ΑΕΚ δε μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκό με τις πράσινες να κατακτούν το δεύτερο σετ με 17-25 με μπλοκ της Κρος.

Με άουτ επίθεση της Τερέλ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-6 στο τρίτο σετ. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 7-7 με επίθεση της Κοσμά αλλά η Παπαφωτίου από την γραμμή του σερβίς με δύο σερί άσους έφερε τον Παναθηναϊκό στο 7-11 με το τριφύλλι να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα μέχρι το 14-18 και την κακή επίθεση της Τερέλ.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 19-19 με τη Βάντερ και προσπέρασε με 21-19 με επίθεση της Τέρελ με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει με τη Στεπανένκο. Με επίθεση της Στεπανένκο και μπλοκ της Κρος το τριφύλλιο ισοφάρισε σε 22-22 με την ΑΕΚ να προσπερνά και πάλι με την Τερέλ.

Με λάθος της ΑΕΚ η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο ματς μπολ με το μπλοκ της Καββαδία να διατηρεί την Ένωση στο σετ και το ματς. Το πέρασμα της Παπαφωτίου έφερε νέο ματς μπολ για τον Παναθηναϊκό με την Γκρόθες να τελειώνει το ματς.

Τα σετ 0-3 (22-25, 17-25, 24-26)