Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σχολίασε τη πρόκριση επί της Ποντολιάνι και εμφανίστηκε συγκινημένος, τονίζοντας πως είναι το όνειρο του να δει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας προπονητής σημείωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε με τέτοια ενέργεια που νιώθαμε ότι δε θα μας σταματήσει τίποτε. Με καταπληκτικό σερβίς από όλους τους παίκτες πήραμε το πρώτο σετ. Αυτή η ενέργεια συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Έγινε μία μεγάλη κόντρα. Στο τέλος με ανατροπή και τακτικές ενέργειες πήραμε τη νίκη. Το είχαμε ονειρευθεί τα προηγούμενα χρόνια και να που το ζούμε».

Για την αλλαγή του Ράπτη στο δεύτερο σετ: «Ήταν μία στιγμή που ουσιαστικά γυρίσαμε το σετ. Ήταν ένας σχεδιασμός τακτικής όχι μόνο για το σερβίς αλλά και για την επίθεση από την πάιπ. Μας βγήκε και είμαστε διπλά χαρούμενοι».

Για τις φιλοδοξίες της ομάδας: «Εχουμε φιλοδοξία να φτάσουμε μακριά, Κάποτε είπαμε ότι θα κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό ζωντανό και το καταφέραμε, ότι δε θα αφήσουμ τον Παναθηναϊκό να πέσει κατηγορία και το καταφέραμε. Είπαμε ότι θα κάνουμε και πάλι τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, το καταφέραμε, είχαμε πει ότι θα βγάλουμε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα το κάνουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, έχουμε και πίστη έχουμε και όραμα. Γνωρίζετε ότι το όνειρό μου είναι να δω τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει».