Μπορεί να δυσκολεύτηκαν στο 3ο σετ, όμως οι πράσινες, επικράτησαν του Απολλώνιου με 0-3 σετ στο Κερατσίνι.

 

Οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη ήταν κυρίαρχες καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, θέλοντας να αποβάλλουν την ήττα από την CSM Βουκουρεστίου μεσοβδόμαδα, σε ματς που επικράτησαν στο χρυσό σετ και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup.

Αγωνιστικά, οι «πράσινες» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το σετ και με την Καρκάσες στο σερβίς πραγματοποίησαν το πρώτο μεγάλο τους σερί, αποκτώντας διαφορά τεσσάρων πόντων (11-15), την οποία διεύρυναν στη συνέχεια (12-20) για να βάλουν τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Το +8 παρέμεινε με το πρώτο σετ να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό με 17-25.

Στο επόμενο σετ, οι φιλοξενούμενες 6-0 σερί, στέλνοντας στη συνέχεια τη διαφορά στους εννέα (2-11). Ο Απολλώνιος αρχικά μείωσε στους πέντε (8-13), όμως ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε τη διαφορά και έφτασε να έχει έξι set balls για το τέλος του σετ. Το 2-0 στα σετ ήρθε για τις «πράσινες» με 18-25.

Το τρίτο σετ βρήκε τις γηπεδούχες πιο ανταγωνιστικές, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του σετ είχαν το προβάδισμα, έχοντας το +3 σε κομβικό σημείο του σετ (22-19). Οι «πράσινες» ισοφάρισαν σε 23-23 με τον Απολλώνιο να βρίσκεται σε θέση set ball στη συνέχεια (24-23). Ο Παναθηναϊκος ισοφάρισε με την Καρκάσες, πράγμα που έκανε ακόμη δύο φορές για να πάει το σκορ στο 26-26. Οι φιλοξενούμενες, σε εκείνο το σημείο έκαναν το 28-26 παίρνοντας το σετ και συνάμα το ματς με 3-0.