Ο Δημήτρης και Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος μίλησαν παρέα και σχολίασαν την σχέση των δύο εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και για τη μεγάλη κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βόλεϊ, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής του τριφυλλιού και ο γιος του που αγωνίζεται ως ακραίος μίλησαν λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Open Sport και την Έλβη Μιχαηλίδου.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Για την κατάκτηση του τίτλου:

Δ.Α: Υπάρχουν συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης που πετύχαμε έναν στόχο που έμοιαζε απίθανος. Από την άλλη υπάρχει μέσα μας και ένα “γιατί”, γιατί ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια να μην ήταν μόνιμα στην κορυφή.

Χ.Α: Στον Παναθηναϊκό είμαστε ένα συγκεκριμένο γκρουπ ατόμων πολλά χρόνια που δουλεύουμε με μόνο στόχο να φέρουμε ξανά την ομάδα στην κορυφή. Ίσως τα προηγούμενα χρόνια να μην ήταν κατάλληλες οι συνθήκες.

Για το τι συζήτησαν μεταξύ τους μετά τον τελικό:

Δ.Α: Δεν προλάβαμε να μιλήσουμε (γέλια). Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει. Κυρίως είναι αυτή η ικανοποίηση ότι καταφέραμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό, οπότε χωρίς να μιλάμε, μέσα μας υπάρχει αυτό.

Για το μπλοκ του τελευταίου ιστορικού πόντου:

Χ.Α: Θα θυμάμαι για πάντα το συγκεκριμένο μπλοκ, αν και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο η νίκη.

Για τα πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει ο Δ.Ανδρεόπουλος σαν παίκτης σε σχέση με αυτό:

Δ.Α: Κάθε πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό. Αλλά σίγουρα αυτό είναι το πιο γλυκό.

Για το πως τους επηρέασε η απόφαση Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό:

Δ.Α: Ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας οφείλεται στον κ. Γιαννακόπουλο. Άφησε τον ερασιτέχνη αλλά κυρίως αυτή την ομάδα καθαρή από χρέη – αυτό είναι από μόνο του το σημαντικότερο. Το διάστημα που ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του (και μέχρι σήμερα) υπήρχε μια ανησυχία στην ομάδα αλλά είπαμε ότι δε θα το σκεφτόμαστε, θα το βγάλουμε από το μυαλό μας γιατί έχουμε έναν μεγάλο στόχο που μπορούμε να τον πετύχουμε και θα παλέψουμε μόνο γι’ αυτόν.

Για το αν υπάρχει ενδόμυχα η σκέψη ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Δ. Γιαννακόπουλος θα το ξανασκεφτεί:

Δ.Α: Είναι μια απόφαση του προέδρου και σε κανέναν μας δεν πέφτει λόγος.

Για τη σχέση πατέρα- γιου και κόουτς- παίκτη:

Χ.Α: Στην αρχή δυσκολευτήκαμε λίγο, αλλά επειδή έχουμε πολύ καλή επικοινωνία το χειριστικάμε σωστό και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μας τα τελευταία 3 χρόνια. Οσον αφορά αυτούς που λένε ότι παίζω χάρη στον πατέρα μου, ή ότι με ευνοεί δεν με αγγίζουν πλέον.

Για τα κοινά τους χαρακτηριστικά:

Χ.Α: Σίγουρα το πάθος στο παιχνίδι μας αλλά και η υπομονή.

Μετά το τέλος της συνέντευξης οι δύο πρωταθλητές προχώρησαν σε ένα Father&Son Challenge με… πολύ γέλιο!