Έχοντας κερδίσει την Κροατία πριν λίγες μέρες, η Εθνική ομάδα δεν γινόταν να χάσει από την Κύπρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίστηκε σοβαρό, επικράτησε με 3-0, έκανε το 3 στα 3 και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Mετά την μεγάλη νίκη επί της Κροατίας και κυρίως την ακόμα μεγαλύτερη εμφάνιση, η αναμέτρηση με την Κύπρο θα μπορούσε να κρύβει παγίδες για την Εθνική μας. Θα μπορούσε αν οι διεθνείς μας δεν κατέβαιναν σοβαρά, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει το 3-0 (25-19, 25-19, 25-19), πετυχαίνοντας την 3η νίκη σε ισάριθμους αγώνες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο της συμμετοχής σε τρίτο συνεχόμενο Eurovolley.

Και σήμερα στο κλειστό της Γλυφάδας φάνηκε πως ο κόσμος αγαπάει την Εθνική ομάδα και χαίρεται να την βλέπει. Όπως αγαπάει και το βόλεϊ και γι’ αυτό 10 Αυγούστου γέμισε ένα κλειστό με πάνω από 2.000.

Αυτό έκανε και κόντρα στην Κροατία, δείχνοντας πως θα είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Γιατί όντως βλέπει να γίνεται προσπάθεια.

Στα του αγώνα η εικόνα ήταν ίδια και στα τρία σετ. Η Κύπρος ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι τους 15 πόντους και επειδή έπαιζε καλά, με την δουλειά του Νίκου Ζαλμά να φαίνεται, αλλά και γιατί της το επέτρεπε η Ελλάδα. Μόλις οι διεθνείς πίεζαν λίγο στο σερβίς και στην επίθεση έπαιρναν άμεσα μια διαφορά που οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να καλύψουν παίρνοντας έτσι και τα τρία σετ και μαζί και το παιχνίδι.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν και πάλι ο Τζιουμάκας με 16 πόντους και 65% ποσοστό στην επίθεση, ενώ τον ακολούθησε ο Πρωτοψάλτης με 14 και 71% στην επίθεση, ενώ 10 είχε ο Κουμεντάκης. Για τους Κύπριους ο Σιαπάνης με 12 ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό.