Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 του Άρη για τη δέκατη αγωνιστική υποχρεώνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους 27 βαθμούς είναι στην πρώτη θέση. Ο Άρης από την άλλη έμεινε στους 26 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός που προερχόταν από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Πόρτο «χτύπησε» από την γραμμή του σερβίς μην επιτρέποντας στον Άρη να έχει σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Πλέον η ομάδα του Πειραιά στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Αγιού Θωμά την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Ο Άρης από την άλλη υποδέχεται τον Αίαντα.

Με τη Δρακουλίδου στη γραμμή του σερβίς ο Άρης προηγήθηκε με 0-4 με την Έβανς με τον Κάρλο Παρίζι να καλεί τάιμ άουτ. Η διαφορά έφτασε τους πέντε πόντους (1-6) με τη Σουάν με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 3-6 με άσο της Χίπε.

Με άσο της Σάλας η ομάδα του Πειραιά μείωσε σε 8-10 αλλά η Έβανς έδωσε προβάδισμα στον Άρη για 8-12. Με τη Γενιτσαρίδη στη γραμμή του σερβίς ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο για το 13-14 αλλά το μπλοκ της Σουάν έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με άσο της Σάλας ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-17. Το σερί της Κουβανής ακραίας από τη γραμμή συνεχίστηκε με την ομάδας του Πειραιά να φτάνει στο 20-17 μετά από χαμένη επίθεση της Δρακουλίδου.

Η Μερκάδο έδωσε τέλος στο σερί του Ολυμπιακού και με δύο σερί δικούς της πόντους, ο ένας μάλιστα με μονό μπλοκ στη Γενιτσαρίδη, ο Άρης ισοφάρισε σε 21-21 δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο φινάλε του σετ. Με επίθεση της Γενιτσαρίδη, της Χίπε και άουτ επίθεση της Σουάν ο Ολυμπιακός έφτασε στο τριπλό σετ μπολ (24-21) με τον Άρη να μειώνει σε 24-23 μετά από χαμένη επίθεση της Εμμανουηλίδου. Η ομάδα του Πειραιά έκλεισε το σετ με πλασέ της Χίπε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο σετ με πιεστικό σερβίς αναγκάζοντας τον Άρη να υποπέσει σε λάθη. Με επίθεση της Σάλας και σερί λάθος επιθέσεις της Μερκάδο η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 7-2 με τον Γιάννη Τσαϊρέλη να καλεί τάιμ άουτ. Η Εμμανουηλίδου πίεσε με τη σειρά της την υποδοχή του Άρη με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 11-3 με μπλοκ της Σάλας στην Κιουτσιούκη με τον Γιάννη Τσαϊρέλη να καλεί και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του.

Με χαμένο σερβίς της Έβανς οι γηπεδούχες έφτασαν στο double score (16-8) με τη διαφορά να φτάνει στους 9 πόντους (18-9) με επίθεση της Σάλας. Ένα λάθος της Δρακουλίδου έφερε τον Ολυμπιακό στο +10 με τον Άρη να μειώνει σε 22-14 με τη Σουάν στη γραμμή του σερβίς. Με άσο της Χριστοδούλου ο Ολυμπιακός έφτασε στο 24-14 και έκλεισε το σετ με πέρασμα της Γιώτα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς και στο τρίτο σετ. Με μπλοκ της Γενιτσαρίδη και πρώτο χρόνο της Εμμανουηλίδου η ομάδα του Κάρλο Παρίζι προηγήθηκε με 6-2 με τη Μερκάδο να μειώνει για τον Άρη.

Με άσο της Δρακουλίδου η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείωσε σε 8-7 αλλά δύο σερί πόντοι της Γιώτα έδωσαν στον Ολυμπιακό ξανά προβάδισμα τριών πόντων. Με μπλοκ της Δρακουλίδου στη Γενιτσαρίδη οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 14-14 με τον Ολυμπιακό να προσπερνάει με 18-16 μετά από λάθος επίθεση της Σουάν με τον Άρη να ισοφαρίζει σε 20-20 με άσο της Μερκάδο.

Το χαμένο σερβίς της Έβανς έφερε τον Ολυμπιακό στο ματς μπολ (24-23) με το ματς να ολοκληρώνεται μετά από χαμένη επίθεση της Μερκάδο.

Τα σετ 3-0 (25-23, 25-14, 25-23)