Η ΕΣΑΠ κατέληξε στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πως η Volley League θα πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς που ισχύει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να συνεχισθεί το πρωτάθλημα της Volley League. Σημειώνεται ότι η Λίγκα έστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Υγείας Καθηγητή Παναγιώτη Πρεζεράκο με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο προκειμένου να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Volley League.

Αναλυτικά:

Ολοκληρώθηκε η έκταση συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ μέσω τηλεδιάσκεψης. Συζητήθηκαν ζητήματα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα της ΕΣΑΠ προς το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμου.

Εκφράσθηκε για άλλη μία φορά πως η ΕΣΑΠ πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν με σκοπό το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα Volley League 2020-21.

Συζητήθηκαν θέματα συμβολαίων αθλητών καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των δυσμενών σνυνθηκών που έχει δημιουργήσει η καραντίνα (lockdown).

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα της ΕΣΑΠ όπως η σύμβαση με την ΕΡΤ Α.Ε., η οργάνωση των αγώνων μέσω live streaming και νομικά θέματα.