Οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ σημείωσαν μία τεράστια επιτυχία, καθώς κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του Continental Cup.

Η τελική φάση της διοργάνωσης, που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα διεξαχθεί 23-26 Ιουνίου στη Χάγη της Ολλανδίας.

Ελλάδα και Πολωνία είχαν από μία νίκη στον τελικό του υπο ομίλου και το απευθείας εισιτήριο κρίθηκε στην αναμέτρηση Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη (Νο 37 στο ράνκινγκ της FIVB) – Κίνγκα Βόιτατσικ, Καταρίνα Κοτσιόλεκ (Νο 29 στο ράνκινγκ της FIVB) όπου το ελληνικό δίδυμο πιστοποίησε για μία ακόμη φορά την ανοδική του πορεία με την περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό της Αρβανίτη.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 2-0 (21-16, 21-18) καθώς στα κρίσιμα σημεία και των δύο σετ είχε την εμπειρία και το καθαρό μυαλό για να πάρει τη διαφορά και να φτάσει στη νίκη. Στο πρώτο σετ υπήρχε μάχη πόντο με πόντο μέχρι το 15-14 που έγινε 17-14 και το 19-16, 21-16 για να τελειώσει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο η πολωνική ομάδα προηγήθηκε με 7-5, αλλά η απάντηση ήρθε γρήγορα με την Ελλάδα να προηγείται 10-8 και το ματς να είναι ντέρμπι μέχρι το 17-16. Εκεί Βίκυ και Πένυ έτρεξαν ένα σερί 3-0 (20-17) «καθαρίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση που ήρθε με το τελικό 21-18 με χαμένο σερβίς της Κοτσιόλεκ.

Η Ελλάδα λοιπόν είναι σίγουρα στη Χάγη απ΄ όπου μία ομάδα θα προκριθεί στο Τόκιο. Είναι μία πολύ καλή παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων και φυσικά τεράστια σημασία είχε η πρωινή νίκη των Μαναβή, Κλέπκου επί της δεύτερης τουρκικής ομάδας διότι έκαναν το 2-0 στις νίκες με την Τουρκία δίνοντας χρόνο ξεκούραση στις Αρβανίτη, Καραγκούνη.

Η ελληνική ομάδα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση συνεχίζει την πορεία της στο τουρνουά της Σμύρνης όπου περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλο μας στον ημιτελικό (θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Φινλανδία – Τουρκία ή Λευκορωσία).