Τη Λέουβεν από το Βέλγιο φιλοξενεί ο Φοίνικας Σύρου (8/12, 18:00) στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του CEV Cup στο ντεμπούτο του Γιόσκο Μιλενκόσκι στον πάγκο των Συριανών.

Με τον κόσμο στο πλευρό της η ομάδα των Κυκλάδων θα επιχειρήσει να ανατρέψει το 3-0 της πρώτης αναμέτρησης, να επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 και στη συνέχεια να στείλει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Πίτερ Μιχάλοβιτς σημείωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς διότι θέλουμε να προχωρήσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην πρώτη αναμέτρηση δεν τα πήγαμε τόσο καλά και το 3-0 είναι ένα δύσκολο σκορ να ανατραπεί. Ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, να πιέσουμε τους αντιπάλους και τελικά να επικρατήσουμε».

Αναφερόμενος στα στοιχεία του παιχνιδιού που θα πρέπει να προσέξει ο Φοίνικας, ο Σλοβάκος διαγώνιος της ομάδας υπογράμμισε: «Το “κλειδί” είναι η άμυνα, το γεγονός ότι οι Βέλγοι έχουν τέτοια άμυνα τους καθιστά καλή ομάδα. Εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε και εμείς, να κρατήσουμε σε πολύ καλά επίπεδα το μπλοκ-άμυνα. Εάν το κάνουμε αυτό, έχουμε καλά sideout και κερδίζουμε πιο πολλούς πόντους από επιθέσεις, θα μεταφέρουμε την πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας ότι μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0».